Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin anunță că Rusia anunţă că urmează să anexeze patru regiuni din Ucraina, vineri, în cadrul unei ceremonii

Nikkei
Vladimir Putin

Rusia anunţă joi că urmează să anexeze oficial patru părţi ale Ucrainei în cadru unei ceremonii, vineri, la trei zile după ”referendumuri” în acest sens, relatează BBC News.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, va susţine, vineri, la Kremlin, o ceremonie de semnare a anexării unor teritorii din Ucraina la Rusia, a declarat purtătorul său de cuvânt. Oficiali proruşi din patru regiuni ale Ucrainei au declarat că referendumurile au demonstrat că o majoritate covârşitoare a populaţiei acestor regiuni au votat pentru alipirea acestora la Rusia - voturi pe care Ucraina şi Occidentul le-au calificat drept "simulacre". Putin va susţine, totodată, un discurs major, vineri, după ceremonia de semnare de la Kremlin şi se va întâlni cu administratorii numiţi de Moscova în regiunile ucrainene, a precizat Kremlinul, conform Rador.

Reprezentanţii instalaţi de către Rusia la conducerea regiunilor separatiste Lugansk şi Doneţk, în estul Ucranei, şi în Zaporijjea şi Herson, în sud, se aflau joi la Moscova pentru a finaliza anexarea acestor regiuni ucrainene în urma unor ”referendumuri” respinse drept ”simulacre” de Kiev şi Occident, relatează AFP.

Potrivit agenţiilor ruse de presă, liderii separatişti Doneţk, Zaporijjea şi Herson au sosit la Moscova miercuri seara, cu avionul. ”Sunt la Moscova”, a declarat joi agenţiei ruse oficiale de presă Tass Leonid Pasecinik, instalat de Rusia la conducerea regiunii Lugansk (est). Ei urmează să fie primiţi de către preşedintele rus Vladimir Putin, în vederea efectuării anexării teritoriilor ucrainene la Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.