Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin anunță că urmează uciderea de jurnaliști ruși: 'Occidentul pune la cale atentate. Au trecut acum la teroare. FSB a dejucat unul'

putin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat luni că principala agenţie de spionaj a Rusiei a dejucat ceea ce el a numit un complot occidental de a ucide un proeminent jurnalist rus, relatează Reuters.

"În această dimineaţă, Serviciul Federal de Securitate a oprit activităţile unui grup terorist ce plănuia să atace şi să ucidă un renumit jurnalist al televiziunii ruse", a declarat Putin procurorilor.

"Au trecut acum la teroare - la pregătirea uciderii jurnaliştilor noştri", a spus Putin.

El nu a furnizat imediat dovezi care să-i susţină acuzaţiile. Reuters nu a putut verifica imediat afirmaţiile, scrie agerpres.ro.

Agenţia de presă Interfax a anunţat că membrii unui grup naţionalist au fost reţinuţi de autorităţile ruse. Potrivit Interfax, grupul, acţionând la ordinele unor spioni ucraineni, a pus la cale uciderea jurnalistului rus Vladimir Soloviov.

Putin a mai declarat că Occidentul încearcă să distrugă Rusia din interior, dar că astfel de încercări vor eşua. El a spus că Agenţia Centrală de Informaţii americană direcţionează încercările de subminare a Rusiei şi consiliază guvernul ucrainean.

Putin a adăugat că organizaţii de presă străine şi reţele sociale sunt folosite de Occident pentru provocări împotriva forţelor armate ale Rusiei. Asemenea acţiuni, a spus el, trebuie oprite.

Potrivit FSB, au fost reţinuţi membri ai organizaţiei National socialism/White power (interzisă în Federaţia Rusă ca organizaţie teroristă), care plănuiau uciderea lui Soloviov la ordinele Kievului, scrie luni cotidianul rus Kommersant, în ediţia online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.