Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin anunță creșterea prețurilor în Europa: 'Țările europene se sinucid economic!'

DW
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin consideră că politica energetică a țărilor europene duce spre o "sinucidere economică".

"Este evident că, împreună cu resursele energetice rusești, posibilitatea creșterii activității economice va părăsi Europa și pentru alte regiuni ale lumii. Sinuciderea este, desigur, o afacere internă a țărilor europene", a spus Putin, vorbind în cadrul unei întâlniri privind dezvoltarea industriei petroliere. "Trebuie să acționăm pragmatic, pornind în primul rând de la propriile noastre interese economice", relatează TASS.

Potrivit acestuia, creșterea prețurilor la energie va submina competitivitatea industriei UE. "Respingerea resurselor energetice rusești înseamnă că Europa devine sistematic, pe termen lung, regiunea cu cel mai mare cost al resurselor energetice din lume. Da, desigur, prețurile de aici vor crește, iar resursele vor merge și la aceste prețuri, dar nu va fi posibilă schimbarea radicală a situației", a prezis liderul rus.

"Acest lucru în cel mai serios mod și potrivit unor experți - irevocabil, poate submina competitivitatea unei părți semnificative a industriei europene, care pierde deja din ce în ce mai mult concurența în fața companiilor din alte regiuni ale lumii", a adăugat Putin.

De acum înainte, toate aceste procese nu vor face decât să se accelereze, este sigur președintele rus.

"Europenii recunosc în mod direct că nu pot abandona încă complet resursele energetice rusești, mai ales că este evident că unele state UE, în balanța energetică a căror pondere a hidrocarburilor rusești este deosebit de mare, nu vor putea face acest lucru pentru o lungă perioadă de timp, nu vor putea să renunțe la petrolul nostru", a spus el.

"Cu toate acestea, au stabilit o astfel de sarcină, o vedem. Au spus-o, fără să fie atenți la daunele pe care le-au făcut deja propriei economii", a spus Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.