Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, apel pentru reluarea negocierilor între israelieni şi palestinieni

www.dailystar.com.lb
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin, aflat în vizită la Cairo, a făcut apel luni la reluarea negocierilor între israelieni şi palestinieni, mai ales asupra Ierusalimului pe care Washingtonul l-a recunoscut drept capitală a statului Israel, relatează AFP. Vladimir Putin a cerut 'reluarea imediată a negocierilor directe israeliano-palestiniene asupra tuturor subiectelor disputate, inclusiv asupra statutului Ierusalimului', potrivit unei traduceri oficiale în limba arabă a declaraţiilor sale în limba rusă, conform Agerpres.

Decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte unilateral Ierusalimul drept capitala Israelului a fost criticată de comunitatea internaţională, în special în lumea arabă unde a provocat numeroase manifestaţii de protest. După anunţul de miercuri al preşedintelui SUA, confruntările din teritoriile palestiniene s-au soldat cu moartea a patru palestinieni şi rănirea altor o mie de persoane.

Vladimir Putin, a cărui ultimă vizită în Egipt a avut loc în februarie 2015, a sosit luni la Cairo după o vizită surpriză în Siria. Preşedintele rus urmează să ajungă în aceeaşi zi în Turcia pentru discuţii cu omologul său Recep Tayyip Erdogan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.