Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin ar fi comandat o 'pauză operațională', după ce rușii au cucerit Lysychansk

alarabiya.net
Vladimir Putin Kremlin

Institutul pentru Studiul Războiului crede că Putin a ordonat probabil o "pauză operațională" după capturarea de către Rusia a orașului Lysychansk. Nu este clar că armata rusă va accepta riscurile unei pauze operaționale suficient de lungi.

Grupul de analiză american a declarat în cea mai recentă evaluare a sa că dictatorul rus Vladimir Putin a ordonat probabil trupelor sale să ia o "pauză operațională" după ce au capturat orașele Sievierodonetsk și Lysychansk din regiunea Luhansk, informează Mediafax.

Putin a prezentat capturarea orașului Lysychansk și a regiunii Luhansk ca pe o victorie majoră pentru forțele rusești din Ucraina și a declarat că unitățile rusești care au participat la bătălia pentru Lysychansk ar trebui să se odihnească pentru a-și spori capacitățile de luptă.

Comentariul public al lui Putin a fost probabil menit să semnaleze preocuparea sa pentru bunăstarea trupelor sale, în fața reclamațiilor periodice din Rusia cu privire la tratamentul aplicat soldaților ruși, au declarat experții, conform The Kyiv Independent.

Comentariul său a fost, de asemenea, probabil corect - trupele ruse care au luptat prin Severodonetsk și Lysychansk au foarte probabil nevoie de o perioadă semnificativă în care să se odihnească și să se refacă înainte de a relua operațiunile ofensive pe scară largă.

Cu toate acestea, nu este clar că armata rusă va accepta riscurile unei pauze operaționale suficient de lungi pentru a permite acestor forțe probabil epuizate să își recupereze forțele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.