Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin arată cu degetul România în discursul privind Starea Națiunii

captură YouTube
Vladimir Putin

Statele Unite au ignorat în mod flagrant prevederile Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF) prin amplasarea de sisteme terestre de lansare a rachetelor în România și Polonia, a declarat președintele rus Vladimir Putin, cu ocazia discursului său privind Starea Națiunii.

"Întâi, (SUA) au început să dezvolte și să utilizeze rachete cu rază de acțiune intermediară pe care în mod înșelător le-au catalogat drept ținte pentru apărarea antirachetă. Apoi au început să pună amplaseze lansatoare Mk-41 în Europa, capabile să utilizeze rachete Tomahawk cu rază de acțiune intermediară", a declarat președintele rus, potrivit agenției de știri TASS.

"Prin toate acestea, Statele Unite au ignorat în mod flagrant dispozițiile cuprinse din articolele 4 și 6 ale Tratatului INF", a completat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin se referă la instalarea lansatoarelor terestre Mk-41 în cadrul Sistemului Aegis Ashore din Europa pentru presupuse sarcini antirachetă. Rusia susține că aceste lansatoare permit utilizarea în scop ofensivă a rachetelor de croazieră Tomahawk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.