Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin are 1.000 de spioni în Marea Britanie, care se ascund în spatele unor slujbe normale (presă)

http://www.ukmarriagevisa.com
Rusia Marea Britanie

Rusia a creat "rețele extinse și sofisticate" de cârtițe care operează în "toate domeniile", potrivit presei britanice.

Rusia ar avea în jur de 1.000 de agenți secreți în Marea Britanie. Spionii se ascund în spatele unor locuri de muncă normale, de la șoferi de microbuz și barmani până la profesori universitari, a constatat o analiză a serviciilor de informații, după cum a relatat The Mirror. Spionii sunt manevrați de SVR (serviciul de informații externe al Rusiei, n.r.) și s-au infiltrat chiar și la niveluri înalte ale guvernului, se arată în raport.

"Nimeni nu ar trebui să creadă că este imun. Mă refer la studenți, sindicate, grupuri de protest, profesori, șoferi Uber, precum și la politicieni, funcționari publici și poliție", a mai adăugat raportul.

Cu toate acestea, raportul a precizat că numărul spionilor care lucrează la ambasada rusă din Londra a scăzut în ultimii ani, dar numărul "necunoscuților" a crescut.

Agenții lui Vladimir Putin au spionat, de asemenea, centrale nucleare și baze ale armatei, RAF și Royal Navy, inclusiv Faslane din Scoția, unde se află submarinele nucleare ale Marii Britanii, se arată în raport.

"Numărul celor implicați în spionaj ar putea fi cu ușurință de peste 1.000 de persoane. Ei folosesc toate abilitățile vechi, compromițând oameni, infiltrându-se în organizații și recrutând spioni. Amenințarea este extinsă", se arată în raport.

Raportul vine într-un moment în care Rusia s-a retras din orașul cheie Herson din Ucraina, în timp ce Volodumir Zelenski a acuzat soldații ruși că au comis crime de război și au ucis civili în oraș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.