Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin aruncă în aer relațiile cu SUA: acuzații dure la adresa americanilor

trump putin trump

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat joi "forţele" din SUA care sunt "gata să sacrifice relaţiile ruso-americane", la două zile după summitul de la Helsinki cu omologul său american Donald Trump, relatează AFP şi Reuters.

Citește și: Klaus Iohannis a SEMNAT: lovitură DEVASTATOARE pentru cei cu ajutor social

"Vedem că în SUA există forţe care sunt gata să sacrifice fără ezitare relaţiile ruso-americane pentru a-şi satisface ambiţiile", a declarat Putin într-un discurs rostit în faţa ambasadorilor ruşi, reuniţi la Moscova. 

Deşi aceste forţe încearcă să submineze succesul summitului de la Helsinki, acesta a fost un început pozitiv, a subliniat liderul de la Kremlin. Ar fi naiv să se spere ca probleme vechi de ani de zile să se poată rezolva în câteva ore, dar drumul spre îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale a fost deschis, a menţionat Putin. 

Liderul rus a avertizat totodată asupra pericolelor pe care le presupune eşecul de a ameliora aceste relaţii, amintind că tratatul START privind reducerea armelor strategice urmează să expire peste un an şi jumătate, dacă nu încep de pe acum demersurile în vederea prelungirii sale. 

Preşedintele rus a făcut aceste remarci în contextul în care, în SUA, preşedintele Trump a fost foarte criticat după summit pentru poziţia conciliantă de care ar fi dat dovadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.