Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin avansează cu 'rusificarea': A semnat un acord cu Osetia de Sud privind dobândirea cetățeniei ruse

osetia

Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege privind ratificarea unui acord cu Osetia de Sud privind soluționarea problemelor de dublă cetățenie, scrie sâmbătă agenția de presă Interfax.

Acordul se referă la introducerea unilaterală pentru cetățenii republicii a unei proceduri simplificate de admitere la cetățenia rusă. Parametrii săi vor fi stabiliți de președintele Federației Ruse.

Acordul, încheiat la Tskhinval la 20 septembrie 2021, prevede că cetățenii unei părți au dreptul de a dobândi cetățenia celeilalte părți fără a renunța la cetățenia lor.

„Ratificarea Acordului dintre Federația Rusă și Republica Osetia de Sud privind soluționarea problemelor de dublă cetățenie, semnat în orașul Tskhinvali la 20 septembrie 2021”, se arată în documentul postat de Rusia .

Rusia oferă cetățenilor din Osetia de Sud (la momentul recunoașterii republicii la 26 august 2008), care au împlinit vârsta majoratului, dreptul de a solicita admiterea la cetățenia rusă într-o manieră simplificată. În același timp, condițiile de admitere la cetățenie, procedura de depunere a cererilor de admitere, lista documentelor care trebuie depuse și procedura de examinare a cererilor sunt stabilite de Președintele Rusiei.

Persoanele care sunt cetățeni ai ambelor părți beneficiază de drepturi la asigurări sociale, educație, îngrijire medicală în conformitate cu legislația părții pe teritoriul căreia își au domiciliul permanent. În același timp, orice parte poate acorda drepturi și beneficii acestor persoane, chiar dacă acestea locuiesc pe teritoriul celeilalte părți.

De asemenea, părțile își vor furniza reciproc, la cerere, informații cu privire la dobândirea de către persoanele cu dublă cetățenie a cetățeniei unui stat terț.

Acordul va intra în vigoare la data schimbului de instrumente de ratificare. Este valabil cinci ani și se prelungește automat pentru perioadele ulterioare de cinci ani, cu excepția cazului în care una dintre părți notifică cealaltă parte prin canale oficiale cu șase luni înainte de expirarea următoarei perioade de cinci ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.