Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin avertizeză:Rusia va reacționa ’extrem de negativ’ dacă Georgia și Ucraina vor adera la NATO

REUTERS/ Sergei Karpukhin
putin deget

Reacția Rusiei la decizia Alianței Atlanticului de Nord de a acorda statutul de membru Ucrainei și Georgiei ar putea fi "extrem de negativă", a declarat preseșdintele rus Vladimir Putin într-un interviu acordat postului Fox News, relatează site-ul agenției Tass, conform mediafax.

"Pentru noi reprezintă o amenințare directă la adresa securității naționale. Extinderea infrastructurii NATO mai aproape de frontierele noastre reprezintă o amenințare, iar reacția ar fi extrem de negativă", a declarat Vladimir Putin.

Britanicii vor investi 2 miliarde de lire pentru construirea une noi aeronave de luptă

"Extinderea infrastructurii și capabilităților NATO este o îngrijorare pentru noi, cât și creșterea numărului personalului în regiuni în care nu ar trebui să fie", a afirmat liderul de la Kremlin, adăugând că, în anumite regiuni, numărul personalului militar a crescut până la 10.000 de oameni.

Potrivit președintelui rus, Rusia reacționează la "ceea ce se întâmplă în jurul ei".

"Spre exemplu extinderea NATO către Est. Când Uniunea Sovietică retrăgea trupele din Germania, ni s-a spus că rușii trebuie să cunoască un lucru: că NATO nu se va extinde niciodată dincolo de frontierele Germaniei. În două valuri de extindere, acest lucru s-a întâmplat, în pofida posturii noastre. Nimănui nu i-a păsat de postura noastră", a declarat Putin.

În cadrul summitului NATO de la București, care a avut loc în urmă cu zece ani, Alianța a afirmat că Ucraina și Georgia vor putea obține ulterior statutul de membru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.