Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin bate apropouri pentru pace, înainte de contraofensiva ucraineană

captura Twitter
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin rămâne deschis oricăror contacte care vor permite mijloace pașnice pentru atingerea obiectivelor „operațiunii militare speciale” - cum numește Rusia invazia în Ucraina, dar Occidentul „nu permite o astfel de oportunitate”, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, într-un interviu acordat postului de televiziune Rusia-1, relatează TASS.

"Președintele Putin a fost, este și va fi deschis oricăror contacte pentru a realiza îndeplinirea sarcinilor noastre prin alte mijloace decât operațiunea militară specială. Dacă va fi posibil, va fi de preferat", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, menționând că "domnul [președintele francez Emmanuel] Macron și alți lideri europeni trebuie să știe acest lucru".

În același timp, el a subliniat că "țările din Occidentul colectiv nu lasă Rusia nicio altă cale de ieșire în acest moment". Astfel, Peskov a comentat publicațiile despre propunerea Franței de a organiza un summit de pace privind Ucraina la Paris. "Acum, Ucraina este de fapt un instrument de conflict. Conflictul a devenit cu adevărat mai larg, Occidentul colectiv duce un război combinat împotriva țării noastre", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului. În ceea ce privește Franța, Peskov a precizat că aceasta a devenit de facto o parte a conflictului de partea Kievului și nu poate pretinde rolul de moderator în soluționarea problemei ucrainene.

Context - Zelenski: „Sunt pregătiți pentru contraofensivă”

Potrivit președintelui Volodimir Zelenski, Ucraina este pregătită pentru contraofensivă pentru a recuceri teritoriile ocupate de Rusia. "Credem cu tărie că vom reuși", a declarat Zelenski într-un interviu pentru Wall Street Journal.

El a spus că nu știe cât va dura ofensiva și cum va evolua. "Dar o vom face și suntem pregătiți." Rusia controlează teritorii vaste din estul, sudul și sud-estul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.