Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, comparat cu fondatorul Imperiului Roman de către un fost consilier prezidențial

Ruptly
vladimir putin

Fostul consilier al președintelui Rusiei, Vladislav Surkov, l-a comparat pe Vladimir Putin cu împăratul Octavianus (63 î.Hr. – 14 d.Hr. – n.r.), pentru că, în opinia lui, el a îmbinat, la fel ca fondatorul Imperiului Roman, democrația cu arhetipul monarhic, relatează agenția Lenta.ru.

Într-un interviu acordat publicației Financial Times, Surkov a estimat că liderul rus a creat ”un nou tip de stat”. Fostul consilier consideră că președintele Rusiei a acționat precum Octavianus Augustus, care a reușit să ”păstreze instituțiile formale ale republicii” și loialitatea poporului.

”Putin a făcut la fel cu democrația. El nu a anulat-o, ci a îmbinat-o cu arhetipul monarhic al guvernării rusești. Acest arhetip funcționează. Nu dispare nicăieri. (…) Are suficientă libertate și suficientă ordine”, a arătat Surkov.

În același interviu, el a admis transformarea Ucrainei în confederație. În opinia lui, Ucraina se află între Rusia și Occident, iar gravitația lor geopolitică va împărți țara. În același timp, bătălia pentru Kiev va continua în mod inevitabil. ”Între două oase este nevoie de țesut moale”, a subliniat fostul consilier prezidențial.

Vladislav Surkov este considerat autorul termenului ”democrație suverană”. El a scris, de asemenea, un articol dedicat președinției lui Putin, unde a definit putinismul drept ideologie a viitorului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.