Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin CRITICĂ dezordinea mondială: E PREMATUR să vorbim despre o victorie asupra COVID

realitatea.net
vladimir putin nervos

Ordinea mondială este ameninţată de tot mai multe provocări, a constatat preşedintele rus Vladimir Putin, într-un mesaj de întâmpinare adresat participanţilor la forumul "Lecturile lui Primakov", forum ştiinţific şi de expertiză ce şi-a început lucrările marţi, considerând drept absolut logică ca tema actualei conferinţe să fie "Provocările contemporane la adresa ordinii mondiale", informează TASS.

"Este evident că numărul unor astfel de provocări creşte în permanenţă, iar multe reprezintă o ameninţare reală la adresa stabilităţii internaţionale şi securităţii vieţii, a bunăstării oamenilor din toate colţurile lumii", a subliniat preşedintele, al cărui mesaj a fost dat citirii de consilierul său Iuri Uşakov.

În opinia lui Putin, printre provocările periculoase se numără "degradarea mecanismelor de control asupra armelor, activitatea grupărilor teroriste, multiplicarea infracţiunilor cibernetice, escaladarea conflictelor regionale", precum şi pandemia de coronavirus.

În ceea ce priveşte pandemia, Vladimir Putin este de părere că este prematur să se vorbească despre o victorie în lupta împotriva COVID-19, dar că ar fi bine ca membrii comunităţii internaţionale "să se gândească la ce lecţii trebuie trase din acest necaz, cum trebuie să se acţioneze pe viitor în cazul apariţiei unor situaţii asemănătoare". "Urmările sociale şi economice ale pandemiei se resimt de asemenea peste tot" în lume, a subliniat preşedintele rus, amintind că această pandemie a curmat la nivel mondial viaţa a peste 3,5 milioane de oameni.

La rândul său, Iuri Uşakov a declarat în timpul forumului că relaţiile dintre Rusia şi SUA se află la cel mai scăzut nivel de după războiul rece, iar aceasta comportă riscuri pentru întreaga lume. "Cooperarea dintre cele două ţări se află, probabil, la cel mai scăzut nivel de după războiul rece şi este clar că trebuie făcut ceva cu aceasta, pentru că riscuri reale apar nu doar pentru aceste două mari ţări, ci şi pentru întreaga lume", a subliniat reprezentantul Kremlinului.

Iuri Uşakov a subliniat că în timpul actualului forum, care se desfăşoară înainte de summitul dintre preşedinţii american Joe Biden şi respectiv rus Vladimir Putin, este absolut firesc să se acorde atenţie dezbaterilor asupra perspectivelor relaţiilor dintre Rusia şi SUA.

De altfel, potrivit lui Uşakov, stârneşte îngrijorare felul în care arată în prezent relaţiile Rusiei nu doar cu SUA, ci în general cu Occidentul. "Renumitele sancţiuni (...) împiedică foarte tare construcţia unor legături normale, nu adaugă stabilitate situaţiei din lume", a spus el.

Consilierul preşedintelui rus a subliniat că ideile şi "capul limpede" al participanţilor la "Lecturile lui Primakov" sunt de mare utilitate în formarea politicii reale a Rusiei şi altor state.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.