Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin: 'Criza energetică din Europa a început cu agenda verde, oricât de ciudat ar părea!'

alarabiya.net
Vladimir Putin Kremlin

Președintele rus Vladimir Putin a cerut Uniunii Europene (UE) să ridice sancțiunile de la gazoductul Nord Stream 2 și a acuzat țările occidentale că sunt "bolnave", iar criza energetică le-a lovit grav.

"În cele din urmă, dacă este atât de greu, dacă totul este atât de greu, luați și ridicați sancțiunile de la Nord Stream 2 - 55 de miliarde de metri cubi pe an, trebuie doar să apăsați butonul - și totul a mers", a spus președintele rus, la Samarkand, în urma summitului SCO, relatează presa rusă.

Potrivit acestuia, faptul că gazoductul nu funcționează este vina UE, care nu vrea să deschidă Nord Stream 2.

"Să se gândească singuri la cine este de vină pentru ce și să nu dea vina pe propriile greșeli pe noi", a conchis Putin.

"Criza energetică din Europa nu a început cu începerea operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina, în Donbas, nu cu aceasta, ci mult mai devreme, timp de un an, dacă nu chiar mai devreme. A început, oricât de ciudat ar părea, cu o agendă "verde", a spus președintele rus.

El a menționat că abordarea neglijentă a UE față de agenda verde și decizia Europei de a investi în formula contractelor pentru gazele din Federația Rusă au provocat criza energetică.

În același timp, liderul rus a criticat UE pentru faptul că dă vina pe Federația Rusă pentru „orice, prin dorința autorităților din UE de a asigura protecția împotriva locuitorilor indignați”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.