Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, decis să pună la pământ orice rețea de socializare care nu se conformează controlului și directivelor de stat

Tass
Vladimir Putin

Un tribunal din Moscova a amendat luni Google cu 3 milioane de ruble (400.386 de dolari) pentru că nu a şters conţinutul considerat ilegal, în cadrul unei dispute mai largi cu gigantul american din sectorul tehnologiei, transmite Reuters, scrie news.ro.

Autoritatea de reglementare din sectorul tehnologiei, Roskomnadzor, a anunţat tot luni că Rusia va continua să încetinească funcţionarea Twitter pe dispozitivele mobile până când va fi şters tot conţinutul considerat ilegal.

În cazul Google, Rusia a avertizat în octombrie că va amenda Google cu un procentaj din cifra sa de afaceri obţinută pe teritorul său, pentru eşecul repetat de a şterge conţunutul interzis din motorul de căutare şi de pe YouTube, aceasta fiind cea mai fermă măsură de până acum luată împotriva unei companii străine de tehnologie.

Google, care a anunţat luna trecută că a plătit amenzi de peste 32 de milioane de ruble, nu a răspuns imediat unei solicitări de comantarii.

Twitter a fost supusă unei încetiniri punitive a serviciului său din luna martie, pentru postări cu conţinut de pornografie infantilă, informaţii despre consumul de droguri sau apeluri pentru sinuciderea unor minori, a arătat Roskomnadzor.

Twitter, care nu a comentat imediat anunţul de luni al Roskomnadzor, neagă că ar permite ca platforma să să fie folosită pentru a promova comportamente incorecte. Compania afirmă că are o politică de toleranţă zero pentru exploatarea sexuală a copiilor şi că interzice promovarea sinuciderii sau a autovătămării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.