Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, decizie militară neașteptată: Marea mutare armată începe mâine

Putin Views Russian Arms On Display At Expo

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a luat o decizie militară neașteptată. Putin a dat ordin ca, începând de marți, 15 martie, trupele ruse deplasate în Siria să se retragă și să revină în țară.

El a ordonat armatei să înceapă retragerea majorităţii trupelor din Siria, deoarece intervenţia militară a Moscovei şi-a atins, în mare, obiectivele, relatează Reuters. La o întâlnire cu ministrul apărării şi cu cel de externe, Putin a afirmat că retragerea ar trebui să înceapă de marţi.

Citește și: O fostă gimnastă din România, goală pușcă într-o revistă din Italia / FOTO 18+

De asemenea, el a cerut Rusiei să îşi intensifice rolul în procesul de pace, pentru a pune capăt conflictul din Siria. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că Putin l-a sunat pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, pentru a-l informa de decizia Moscovei. Între timp, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a avertizat că negocierile pentru pace de la Geneva nu sunt simple şi rămâne de văzut dacă toate părţile vor veni la masa de discuţii.

Citește și: Bătaie ca-n filme între 5 femei într-un avion / VIDEO

'Consider că obiectivul trasat Ministerului Apărării şi forţelor armate ale Federaţiei Ruse a fost în linii mari îndeplinit şi din acest motiv îi ordon ministrului apărării să înceapă de mâine retragerea celei mai mari părţi a trupelor noastre din Republica Arabă Siriană', a declarat Putin în timpul unei întrevederi pe care a avut-o cu miniştrii apărării şi de externe ai Rusiei, Serghei Şoigu şi Serghei Lavrov.

Totodată, potrivit preşedintelui rus, bazele militare ruse din Tartus şi de pe aerodromul Hmeymim vor trebui să continue să activeze conform regimului stabilit. 'Bazele noastre - cea maritimă din Tartus şi cea aviatică de pe aerodromul Hmeymim - vor funcţiona conform vechiului regim. Ele trebuie să fie apărate în mod ferm dinspre uscat, dinspre mare şi din aer', a spus Putin la întâlnirea cu Lavrov şi Şoigu.

Citește și: EXPLOZIE pe scena politică: Denunț la DNA, mărturii uluitoare despre Codruț Marta și Băsescu

De asemenea, retrăgându-şi forţele din Siria, Federaţia Rusă va continua să livreze arme şi tehnică militară guvernului de la Damasc şi să-i instruiască pe specialiştii militari sirieni, a anunţat pentru RIA Novosti preşedintele Comisiei pentru apărare şi securitate a Consiliului Federaţiei, Viktor Ozerov.

Serviciul de presă al Kremlinului a mai anunţat luni că o convorbire telefonică între Vladimir Putin şi preşedintele sirian Bashar al-Assad a avut loc la iniţiativa părţii ruse. Cei doi lideri şi-au exprimat opinia că încheierea unui armistiţiu în Siria a contribuit la reducerea vărsărilor de sânge şi la îmbunătăţirea situaţiei umanitare din această ţară, precizează sursa citată.

Citește și: Abia acum s-a aflat: Cine e celebritatea ucisă în atentatul din Turcia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.