Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin despre Transnistria: Pledăm în continuare pentru găsirea unui consens asupra problemei transnistrene

putin ucraina

Vladimir Putin, a declarat în cadrul unei ceremonii de înmânare a scrisorilor de acreditare a mai multor ambasadori la Moscova, printre care și a ambasadorului Republicii Moldova, Vladimir Golovatiuc, că Federația Rusă pledează în continuare pentru găsirea unui consens asupra problemei transnistrene, cu respectarea integrității teritoriale și a suveranității Republicii Moldova, transmite știri.md

„Vom promova în continuare identificarea unei soluții juste pentru problema transnistreană. Pledăm pentru găsirea unui consens privind un statut special, fiabil și garantat al Transnistriei, respectând în același timp suveranitatea și asigurând integritatea teritorială a Republicii Moldova”, a spus Putin.

Vorbind despre relațiile cu Moldova, Putin a reamintit că acestea sunt construite pe tradițiile de prietenie și valorile spirituale comune care leagă cele „două popoare”.

„Anul acesta va marca cea de-a douăzecea aniversare a tratatului bilateral fundamental de prietenie și cooperare", a adăugat el.

Putin nu a spus nimic despre Grupul Operativ de Trupe Ruse care se află ilegal în regiunea transnistreană și care încalcă suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova.

Amintim că astăzi ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan, a declarat că rezolvarea conflictului transnistrean joacă un rol foarte important pentru SUA în Republica Moldova. Abordarea americană a rezolvării acestui conflict ține de faptul că Transnistria trebuie să fie sub control administrativ al Chișinăului, al Guvernului Republicii Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.