Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin e gata să înceapă o nouă operațiune în Siria: E căutat un singur om

Rusia a transformat capturarea călăului ISIS „John jihadistul” într-o prioritate, deoarece oportunitatea pentru propagandă ar fi imensă, a declarat o sursă din serviciile de securitate americane.

Preşedintele rus Vladimir Putin se pregăteşte să trimită trupe speciale în Siria, cu scopul de a-l prinde pe jihadistul de origine britanică, pe numele lui real Mohammed Emwazi.

Fotograful danez Daniel Rye Ottosen a povestit despre metodele degradante folosite de John Jihadistul pentru a-si tortura victimele, inainte sa le execute cu sange rece.

John Jihadistul, Mohammed Emwazi pe numele sau real, a reprezentat pentru multi imaginea terorismului practicat de Statul Islamic. Protagonistul unor executii care au socat lumea intreaga, Emwazi, de origine britanica, foloseste metode ingrozitoare pentru a-i umili pe detinutii capturati de ISIS.

Dezvaluirile ii apartin lui Daniel Rye Ottosen, un fotograf danez care a petrecut 13 luni in captivitate, alaturi de James Foley, jurnalistul executat de Emwazi, scrie Daily Mirror.

Tanarul in varsta de 26 de ani a povestit cum jihadistul se amuza pe seama prizonierilor punandu-i sa danseze, lovindu-i si amenintandu-i.

"M-a intrebat: vrei sa dansezi? Apoi m-a ridicat in picioare si m-a pus sa dansez tango cu el. Mi-am tinut ochii in pamant pentru ca nu voiam sa-l privesc in ochi, esti batut mai rau daca faci asta. Asa ca am dansat cu el in inchisoare, apoi m-a impins si m-a lovit brusc. M-a amenintat ca imi taie nasul cu clestele", a marturisit danezul.

Ottosen ar fi avut probabil aceeasi soarta cu cea a lui James Foley daca familia sa nu ar fi platit teroristilor o rascumparare in valoare de 2 milioane de euro.

Fotograful a mai povestit ca a fost torturat incontinuu, timp de doua saptamani, intr-o inchisoare de langa Alep, cel mai mare oras din Siria. Se pare ca jihadistii incercau sa-i smulga marturia cum ca ar fi fost un agent secret al CIA.

Dupa un an in care s-a recuperat fizic si psihic dupa traumele suferite, Daniel s-a reapucat de fotografie. "Vezi luna, Daniel?" - o carte despre ororile prin care a trecut tanarul si familia lui - urmeaza sa apara in Danemarca saptamana viitoare.

Bărbatul în vârstă de 27 de ani, care a executat numeroşi prizonieri în faţa camerei de luat vederi, este principala ţintă pentru Putin. O altă persoană vizată este liderul ISIS Abu Bakr al-Baghdadi, scrie Daily Mail.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.