Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin elogiază economia Rusiei: 'Accelerează şi se consolidează'

rubla

Preşedintele rus Vladimir Putin a prezentat vineri în termeni pozitivi situaţia economiei ţării sale, transmite Reuters de la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, conform Agerpres.

În sesiunea plenară, liderul de la Kremlin a afirmat că bugetul Rusiei este în general echilibrat, însă cheltuielile pentru apărare au fost mai mari, cu scopul de a întări securitatea.

Potrivit lui Putin, "tendinţele macroeconomice pozitive se accelerează şi se consolidează". El a afirmat că în aprilie anul acesta produsul intern brut al Rusiei a crescut cu 3,3% în termeni anuali, iar până la sfârşitul lui 2023 va fi mai mare cu încă un punct procentual sau "oricum, conform FMI, 0,7%".

El a adăugat că după părerea sa şi a experţilor, creşterea va fi mai mare, undeva spre 1,5% şi poate chiar aproape 2%, "iar asta va permite ţării noastre să îşi păstreze locul printre primele economii ale lumii".

"Am menţinut o politică bugetară şi monetară responsabilă, echilibrată. Combinaţia eficientă a acestora a făcut posibilă atingerea unor niveluri minime ale şomajului şi inflaţiei; aceasta este acum mai scăzută în Rusia decât în multe ţări occidentale, atât din zona euro, cât şi din alte regiuni. Şomaj 3,3%. Nu a fost niciodată atât de mic în toată istoria noastră", a mai susţinut preşedintele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.