Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin este ca o carte deschisă pentru Franța: Ce au remarcat oficialii de la Paris

vladimir putin

Franţa nu vede "niciun progres" în negocierile ruso-ucrainene şi nicio "noutate" în situaţia din Ucraina după anunţurile ruse de reducere a activităţii militare în jurul Kievului şi în nordul Ucrainei, a declarat miercuri seară şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, citat de AFP.

"Războiul continuă. Deocamdată, din câte ştiu, nu există nici progres, nici noutate", a declarat Jean-Yves Le Drian la postul de informaţii non-stop France 24.

"Încrederea sunt acţiunile (...), deocamdată, nu sunt acolo", a spus el, menţionând că bombardamentele ruse au continuat asupra Kievului şi că preşedintele rus, Vladimir Putin, încă nu a acceptat un armistiţiu, mai ales în oraşul asediat Mariupol (sud), scrie agerpres.ro.

În ceea ce priveşte negocierile ruso-ucrainene care au avut loc marţi la Istanbul, "deocamdată nimic nu a avansat pe niciun subiect", a insistat ministrul francez de externe.

Şeful delegaţiei ruse, Vladimir Medinski, a raportat "discuţii substanţiale" şi a salutat propunerile "clare" ale Kievului pentru un acord.

Viceministrul rus al apărării, Aleksandr Fomin, a mai spus că Moscova "îşi va reduce radical activitatea militară în direcţia Kiev şi Cernigău", în nordul ţării.

"Este posibil ca, având în vedere dificultăţile pe care le are armata rusă în Ucraina, planurile să fie reevaluate, dar este posibil şi ca această perioadă în care se anunţă discuţii mai aprofundate să fie folosită de Rusia pentru a-şi reconstitui forţele", a subliniat Jean-Yves Le Drian.

La rândul său, Ucraina a acceptat principiul neutralităţii sale cu condiţia să obţină un "acord internaţional" pentru a-i garanta securitatea, la care să fie semnatare mai multe ţări acţionând ca garanţi, precum Statele Unite, China, Franţa şi Marea Britanie, membri ale Consiliului de Securitate al ONU.

"Suntem pe deplin disponibili să lucrăm cu preşedintele (ucrainean) Volodimir Zelenski asupra manierei de a oferi garanţii", a declarat Jean-Yves Le Drian.

"Dar problema este că trebuie să existe o negociere reală. De asemenea, poate ar fi oportun ca preşedintele Zelenski să se întâlnească cu preşedintele Putin. Deocamdată, nu este posibil, deoarece preşedintele Putin refuză", a menţionat şeful diplomaţiei de la Paris.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.