Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin este în doliu (FOTO)

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Doliu în Rusia: a murit Putin

Evgheni Putin, vărul președintelui rus Vladimir Putin, a murit la vârsta de 91 de ani, relatează IvanovoNews, potrivit Moscow Times. Publicația nu a specificat cauzele și circumstanțele decesului.

Potrivit IvanovoNews, înmormântarea lui Evgheni Putin a avut loc duminică, 10 martie. Președintele Putin nu a participat, cel puțin în mod oficial.

Cariera

Evgheni Putin a fost un urolog de top în orașul Ivanovo, unde locuia împreună cu familia sa. Perioada de glorie a practicii sale medicale a fost între  1970-1990. Și-a petrecut ultimii ani din viață la Suzdal.

Verișor cu Vladimir

Părinții lui Vladimir și Evgheni Putin, Vladimir Spiridonovici și Mihail Spiridonovici, erau frați. Fiul lui Evgheni, Mikhail, este vicepreședinte al consiliului de administrație al Gazprom și este membru al consiliului monopolului de stat.

Purtătorul de cuvânt al președinției, Dmitri Peskov, a recunoscut că este o "rudă îndepărtată" a lui Putin, cu care nu a comunicat.

Fiica verișoarei președintelui, Anna, este căsătorită cu guvernatorul regiunii Kemerovo, Serghei Tsivilev. În 2018, a devenit proprietara a 70% din una dintre cele mai mari întreprinderi miniere rusești, Kolmar.

Putin mai vrea un mandat

Vladimir Putin are 71 de ani. În decembrie anul trecut, el a anunțat că va candida pentru un al cincilea mandat prezidențial, care va dura până în 2030. În 2020, el a modificat Constituția care îi permite să rămână la putere până în 2036, când va avea 83 de ani. Putin conduce Rusia din 2000. Astfel, perioada domniei sale va fi una dintre cele mai lungi din istoria Rusiei. Formal, va ceda doar Ecaterinei a II-a, care a fost pe tron timp de 34 de ani și 4 luni, precum și lui Petru I, care a deținut-o timp de 42 de ani și 9 luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.