Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire de taină la nivel înalt în Rusia: Vladimir Putin, la masă cu ministrul Apărării și cu șeful Statului Major General al Forțelor Armate

Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a ajuns la terenul de antrenament Sergeevsky din Primorye, unde are loc faza activă a exercițiilor postului strategic de comandă Vostok-2022, informează secretarul de presă al liderului rus Dmitri Peskov.

„Acum, președintele a ajuns la terenul de antrenament Sergheievski, unde are loc [ultima parte a exercițiilor Vostok-2022", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit TASS.

El a adăugat că Putin are o întrevedere privată cu ministrul Apărării Serghei Șoigu și cu șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valery Gerasimov.

„În acest moment, Putin are o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Apărării. Atât ministrul Apărării, Shoigu, cât și șeful Statului Major General Gerasimov sunt acolo", a spus el. "Întâlnirea este privată", a spus Peskov.

„Cel puțin președintele și comandantul-șef vor putea urmări o parte din aceste exerciții. Dimineața vremea a fost foarte grea", a spus el.

Exercițiile Vostok-2022 au început pe 1 septembrie și se vor încheia miercuri, 7 septembrie. Ca parte a exercițiilor, sunt în curs de elaborare aspecte legate de asigurarea securității militare în regiunea estică a Rusiei.

Exercițiile implică, de asemenea, contingente militare și observatori din partea CSTO, SCO și din alte țări partenere Rusiei, inclusiv Azerbaidjan, Algeria, Armenia, Belarus, India, Kazahstan, Kârgâzstan, China, Laos, Mongolia, Nicaragua, Siria și Tadjikistan. În total, peste 50.000 de militari iau parte la exercițiile Vostok-2022.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a subliniat pe 29 august că acțiunile din cadrul exercițiilor sunt de natură defensivă și nu sunt îndreptate împotriva altor țări și blocuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.