Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin face un anunț CRUCIAL pentru Ucraina: Ce urmează să execute Rusia

porosenko, putin

Rusia nu intenţionează să rupă relaţiile cu Ucraina, dar speră că autorităţile de la Kiev vor da dovadă de o judecată sănătoasă, a declarat vineri preşedintele rus Vladimir Putin, în timpul reuniunii din Crimeea cu membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al Rusiei, informează agenţia de presă TASS.

"Nu intenţionăm să rupem relaţiile noastre, în pofida lipsei de dorinţă din partea liderilor actuali de la Kiev de a avea relaţii diplomatice depline la nivel de ambasadori. Cu toate acestea, vom crea posibilităţi pentru dezvoltarea şi susţinerea contactelor", a spus Putin.

Citește și: Călugăriţe pe schiuri, clipul care face ravagii: Măicuțele sunt din România / VIDEO

Liderul rus a anunţat că l-a numit în acest scop pe Dmitri Livanov "reprezentant special al preşedintelui Federaţiei Ruse pentru dezvoltarea relaţiilor comercial-economice, ştiinţifice şi tehnice cu Ucraina".

Vladimir Putin a comentat şi "recenta încercare de diversiune în Crimeea". "Sper că această acţiune de provocare nu va fi alegerea finală a partenerilor noştri şi atitudinea raţională va avea câştig de cauză", a subliniat el.

Citește și: Cât a ajuns să coste un pachet de țigări Carpați

În opinia lui Putin, "diversiunea" a fost făcută "pentru că Ucraina nu vrea sau nu poate din anumite motive să respecte acordurile de pace de la Minsk" şi pentru că puterea de la Kiev "nu poate explica propriului popor eşecurile sale din politica social-economică".

"Se pare că partenerii noştri de la Kiev au decis să acutizeze situaţia şi este clar de ce au făcut ei acest lucru. Mijlocul de acutizare a situaţiei este bine ştiut, a fost aplicat din vremuri de demult. Uneori cu succes, dar nu întotdeauna", a punctat Putin.

Citește și: Au fost cultivate primele ciuperci în spațiu și care pot supraviețui pe Marte

Moscova a acuzat săptămâna trecută Kievul că a efectuat incursiuni "teroriste" în Crimeea, peninsula anexată de Rusia în 2014. Preşedintele rus Vladimir Putin estimează că armata ucraineană şi-a intensificat lupta împotriva rebelilor proruşi din Donbas şi regiunea Lugansk.

Kievul, care a plasat trupele sale în stare de alertă de-a lungul liniei de demarcaţie cu regiunile sale estice şi Crimeea, a respins aceste acuzaţii.

Actuala vizită pe care Vladimir Putin o efectuează în Crimeea este a cincea după anexarea de către Rusia a acestei peninsule, în martie 2014, anexare considerată ilegală de Occident şi Kiev, notează agerpres.ro.

Citește și: Un pușcăriaș refuză să fie eliberat din cea mai grea închisoare: Care e motivul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.