Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin uimește, în plin război cu Ucraina: Pentru a-l convinge pe Emmanuel Macron, liderul rus i-a făcut un desen

sputnik
putin

Pentru a-l convinge pe preşedintele francez Emmanuel Macron de corectitudinea deciziei sale de a sechestra trei nave ucrainene duminica trecută, liderul rus Vladimir Putin a luat o foaie şi a desenat poziţiile navelor, au relatat vineri consilieri ai preşedintelui francez, informează sâmbătă AFP, conform agerpres.ro

În marja summitului G20 din Buenos Aires, preşedinţii francez şi rus au avut o întrevedere bilaterală de vreo 20 de minute, în timpul cărora cei doi au discutat mai ales despre Ucraina, Emmanuel Macron reluând cererile europenilor în vederea unei "dezescaladări". 

"Putin a scos o foaie albă şi a desenat marea, strâmtoarea, şi a început să-i explice preşedintelui (francez) parcursul ucrainean în apele neutre, apoi teritoriale. El a explicat pe unde au trecut acestea (navele). El a explicat pe îndelete propria versiune a faptelor, ceea ce a luat aproape zece minute", a relatat o consilieră a lui Macron.

Klaus Iohannis, mesaj de ULTIM MOMENT pentru români: 'Avem o șansă uriașă pentru următorii 100 de ani'


"Preşedintele Republicii Franceze a declarat că trebuie să se intre într-o fază de dezescaladare" şi a cerut "să fie făcute gesturile necesare" pentru a se putea ajunge aici, potrivit Palatului Elysee. 

La finalul întrevederii, cei doi au avut de asemenea un schimb de opinii cu privire la securitate şi "controlul armelor în Europa", a adăugat aceeaşi sursă fără alte detalii.

Anunț IMPORTANT - Decolările și aterizările pe Aeroportul Henri Coandă, AMÂNATE sâmbătă dimineață


În privinţa comerţului, "acesta este un subiect asupra căruia suntem de acord, aproape o excepţie", i-a spus Emmanuel Macron lui Vladimir Putin. 

În schimb, cei doi nu au discutat nici despre cazul jurnalistului saudit ucis Khashoggi, nici despre climă. 
Duminică, Rusia a sechestrat trei nave ucrainene în largul peninsulei Crimeea, teritoriu ucrainean anexat de Moscova în 2014. Paza de coastă rusească a deschis focul şi a capturat navele ucrainene în strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Azov de Marea Neagră. 

Aceasta este prima confruntare militară deschisă între Moscova şi Kiev după anexare şi declanşarea, tot în 2014, a unui conflict armat în estul Ucrainei între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi, conflict soldat până acum cu peste 10.000 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.