Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când va anunța Vladimir Putin anexarea regiunilor Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk - surse

TASS
Putin SVR spioni

Un discurs al preşedintelui Vladimir Putin în Adunarea Federală (Parlamentul rus) ar putea avea loc pe 30 septembrie, informează RIA Novosti, citând o sursă din parlament, scrie Rador.

Sursa citată a anunţat că în acea zi va avea loc un "eveniment protocolar", al cărui nivel de organizare indică prezența președintelui. Agenţia TASS, citând o sursă din Duma de Stat, transmite că pe 30 septembrie ar putea avea loc "procedura de intrare a regiunilor DNR, LNR, Herson și Zaporojie în componenţa Rusiei".

Agenția a mai informat, cu două zile mai devreme, că Duma de Stat va analiza proiectele de lege privind "unirea Rusiei" cu teritoriile ocupate ale Ucrainei. O sursă din Consiliul Federației (camera superioară a Parlamentului rus) a declarat pentru RIA Novosti că aceasta ar putea examina "un acord și o lege privind intrarea de noi subiecți în Federația Rusă" pe 29 septembrie.

Potrivit surselor publicaţiei "Viorstka", discursul lui Vladimir Putin în Adunarea Federală poate fi asemănător celui din timpul evenimentelor din 2014, când, înainte de anexarea Crimeii, președintele a vorbit în Sala Gheorghievski a Kremlinului, în prezența deputaților şi senatorilor ruşi, iar apoi a semnat un acord privind intrarea Crimeii în componenţa Rusiei.

Administraţia rusă susține că referendumurile - organizate în grabă după ce Ucraina a recucerit zone din nord-est în urma unei contraofensive din luna aceasta - oferă o oportunitate pentru oamenii din acele regiuni de a-și exprima punctul de vedere. Zona controlată de forțele ruseşti sau susținute de ruși în cele patru regiuni reprezintă aproximativ 15% din teritoriul ucrainean. Adăugând Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014, Rusia ar câștiga o zonă de aproximativ dimensiunea statului american Pennsylvania.

Cu toate acestea, Rusia nu controlează pe deplin niciuna dintre cele patru regiuni şi doar aproximativ 60% din regiunea Donețk este controlată de forțele ruseşti sau susținute de Rusia. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică că țara sa va recâștiga tot teritoriul pe care Rusia l-a ocupat. "Cu siguranță ne vom elibera întreaga țară - de la Herson până în regiunea Luhansk, din Crimeea până în regiunea Donețk", a afirmat el pe aplicația de mesagerie Telegram.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.