Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin i-a acordat cetățenia rusă lui Edward Snowden, cel care a demascat acțiunile Serviciilor de informații americane

edward snowden

Președintele rus, Vladimir Putin, i-a acordat cetățenia rusă lui Edward Snowden, care a demascat acțiunile Serviciilor de informații americane, reiese dintr-un decret publicat pe portalul oficial de informații juridice, anunță rador.ro.

Snowden este trecut pe poziţia a 53-a pe lista persoanelor care au primit cetățenia Rusiei. În 2013, Snowden, fiind angajat al Agenției Naționale de Securitate (NSA) din Statele Unite, le-a oferit ziarelor ''The Guardian'' și ''The Washington Post'' informații clasificate cu privire la supravegherea de către agențiile de informații americane a comunicațiilor informaționale ale cetățenilor din întreaga lume.

El a primit azil politic în Federația Rusă. Potrivit lui Snowden, el a cerut azil în 27 de țări, dar toate, cu excepția Rusiei, l-au refuzat, temându-se de sancțiuni din partea Statelor Unite.

Soția fostului angajat al Agenției Centrale de Informaţii (CIA), Edward Snowden, va depune şi ea documentele pentru obţinerea cetățeniei ruse, a anunţat, luni, avocatul lui Snowden, Anatoli Kucerena.

"După ce Edward Snowden a primit cetățenia, şi soția lui, dar şi copiii vor depune documentele pentru obţinerea cetățeniei ruse. Acum procedura este următoarea: întâi decretul prezidențial, iar apoi, primirea pașaportului, depunerea jurământului și așa mai departe" - a spus Kucerena.

Acesta a menționat că, pentru a obține cetățenia rusă, Snowden a parcurs toate procedurile necesare.

"Acesta (Edward Snowden) a îndeplinit toate procedurile prevăzute de legislația noastră şi condițiile care erau necesare pentru obținerea cetățeniei: de mai bine de cinci ani, el se află pe teritoriul Rusiei, are permis de ședere - el a avut toate acestea. Prin urmare, îi mulțumesc lui Dumnezeu" - a adăugat Kucerena, subliniind că fostul angajat al CIA- SUA este fericit că s-a luat o astfel de decizie în privinţa sa. Anterior, a fost publicat decretul președintelui Federației Ruse, potrivit căruia fostului angajat al Agenției Centrale de Informaţii a SUA, Edward Snowden, i se acordă cetățenia rusă.

Amintim că, în octombrie 2014, acrobata și bloggerul american, Lindsay Mills, a venit din SUA la Moscova pentru a-l vedea pe Snowden. Și-au înregistrat oficial căsătoria în 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.