Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin i-a lăsat mască pe liderii G20: Le-a cerut să oprească tragedia din Ucraina!

Valdai Forum
Vladimir Putin

Liderul rus Vladimir Putin a declarat miercuri în cadrul summitului G20, care îi reuneşte pe liderii celor mai mari 20 de economii din lume, că trebuie reflectat la o modalitate prin care să fie oprită "tragedia" războiului din Ucraina şi a susţinut că Moscova nu a refuzat niciodată să participe la negocieri de pace cu Kievul, relatează Reuters.

Decizia lui Putin de a trimite trupe în Ucraina în februarie 2022 a declanşat cel mai sângeros conflict din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial şi cea mai gravă confruntare între Rusia şi Occident de la încheierea Războiului Rece.

Adresându-se G20 pentru prima dată de la începutul războiului, şeful Kremlinului a remarcat că unii lideri au spus în discursurile lor că sunt şocaţi de "agresiunea" continuă a Rusiei în Ucraina.

"Da, desigur, acţiunile militare sunt întotdeauna o tragedie", a declarat Putin la reuniunea virtuală a G20 convocată de premierul indian Narendra Modi, actualul preşedinte al G20.

"Şi, desigur, ar trebui să ne gândim cum să oprim această tragedie", a continuat Putin. "Apropo, Rusia nu a refuzat niciodată discuţiile de pace cu Ucraina", a adăugat liderul de la Kremlin. Un oficial rus de rang înalt a declarat marţi că Moscova nu poate coexista cu actualul guvern de la Kiev şi că va continua ceea ce numeşte operaţiunea sa militară specială pentru a "demilitariza" Ucraina.

Ucraina, la rândul ei, a promis că va lupta până când ultimul soldat rus va părăsi teritoriul său, iar aliaţii săi occidentali au declarat că vor continua să sprijine Kievul.

Împreună cu Crimeea, pe care Moscova a anexat-o în 2014, Rusia controlează aproape o cincime din teritoriul ucrainean recunoscut internaţional. Putin spune că acest teritoriu face acum parte din Rusia. Contraofensiva de vară a Ucrainei nu a reuşit să obţină câştiguri semnificative în acest an împotriva forţelor ruseşti bine fortificate. Putin a lipsit de la precedentele summituri G20 de la New Delhi şi Nusa Dua, Indonezia, trimiţându-l în schimb pe ministrul de externe Serghei Lavrov. Liderul rus s-a adresat summiturilor din 2021 şi 2020 de la Moscova. El a participat ultima dată la o adunare G20 în persoană la Osaka, Japonia, în 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.