Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin și-a trimis omul în Venezuela: Moscova confirmă sprijinul pentru preşedintele Nicolas Maduro

maduro putin

Vicepremierul rus Yuri Borisov, aflat în vizită la Caracas, a confirmat sâmbătă sprijinul acordat preşedintelui Venezuelei Nicolas Maduro, pe care Moscova îl sprijină să rămână la putere în pofida unei presiuni intense din partea statelor occidentale de a-l înlătura, informează Reuters.

Moscova a reprezentat un creditor salvator pentru administraţia de stânga a Venezuelei, guvernul rus şi gigantul petrolier Rosneft acordându-i cel puţin 17 miliarde de dolari în împrumuturi şi linii de credit începând din 2006, informează agerpres.ro.

Citește și: După șeful DIICOT, se pregătește încă o ‘decapitare’ în Justiție! Cine ar putea fi ‘executat’

În contextul în care zeci de state occidentale şi latino-americane consideră ilegitim regimul Maduro ca urmare acuzaţiilor de falsificare a rezultatelor alegerilor din 2018, sprijinul Rusiei şi al Chinei sunt cruciale pentru Venezuela.

Co-prezidând o reuniune a comisiei guvernamentale ruso-venezuelene la Caracas împreună cu Yuri Borisov, vice-preşedintele Tareck El Aissami a mulţumit Moscovei în special pentru facilitarea transportului de petrol în pofida sancţiunilor impuse de SUA.

Citește și: Victor Ponta spulberă Guvernul: Suntem într-o prăpastie uriașă

"Relaţiile ruso-venezuelene sunt în cel mai bun moment şi au demonstrat că în mijlocul dificultăţilor putem progresa împreună cu coordonare politică şi diplomatică eficientă între guvernele noastre împotriva asediului imperialist şi a agresiunii de care şi Rusia suferă", a declarat înaltul oficial venezuelean.

Yuri Borisov a reiterat sprijinul Moscovei pentru Maduro. Comerţul bilateral în creştere "demonstrează că guvernul preşedintelui Nicolas Maduro este legitim", a declarat vicepremierul rus, conform presei din Venezuela.

Citește și: Lovitură de teatru! Tudorel Toader susține că nu el se află în spatele Legii recursului compensatoriu – Pe cine dă vina

Agenţia de presă Interfax a informat că vicepremierul Yuri Borisov urmează să fie primit şi de preşedintele Maduro.

Liderul venezuelean şi preşedintele rus Vladimir Putin au abordat pe scurt datoriile Caracasului faţă de Rusia în timpul vizitei întreprinse de preşedintele Nicolas Maduro la Moscova luna trecută.

Citește și: Codrin Ștefănescu, ieșire spumoasă: Orgasm general!

Întâlnirea dintre Maduro şi Borisov urmează să aibă loc la câteva zile după ce premierul Dmitri Medvedev a efectuat o vizită în Cuba, un aliat al Venezuelei.

Medvedev a afirmat că Moscova va găsi modalităţi de a sprijini Cuba în asigurarea aprovizionării cu petrol şi produse petroliere.

Citește și: După șeful DIICOT, se pregătește încă o ‘decapitare’ în Justiție! Cine ar putea fi ‘executat’

O flotilă din Venezuela a oferit în această săptămână un oarecare răgaz Cubei în criza de combustibil pe care acest stat o traversează. Pare însă puţin probabil ca sprijinul acordat de doi dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai săi să rezolve problemele presante de combustibil cu care se confruntă şi care a determinat guvernul de la Havana să prelungească măsurile de economisire a energiei introduse luna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.