Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin ia măsuri împotriva României: Decizia ARMATĂ a Rusiei / VIDEO

www.dailystar.com.lb
Vladimir Putin

Vladimir Putin ameninţă România. Nu în mod direct, dar ia măsuri dure împotriva scutului de la Deveselu. Rusia va amplasa lângă Moscova un sistem avansat defensiv de rachete sol-aer S-400 Triumf. Sistemul este destinat protecției spațiului aerian ale capitalei Federației Ruse, dar și din Zona economică centrală, au declarat autoritățile militare ruse agenției Sputnik.

Citește și: Cum a ajuns România colonia Europei. SEMNAL DE ALARMĂ

Sistemul bazat pe S-400 Triumf este unul mobil, cu posibilități de reamplasare rapidă. S-400 a fost gândită la sfârșitul anilor 90, înlocuind rachetele S-300, iar de proiectare s-a ocupat concernul Almaz — Antei PVO Kontsern. Sistemul S-400 Triumf este capabil să protejeze o arie vastă împotriva mai multor tipuri de de atacuri și atacatori. Interesant este că unul dintre motivele principale pentru amplasarea acestui nou aparat defensiv este baza de la Deveselu. Temerea principală a oficialilor ruși, atunci când au obiectat împotriva acestei baze a SUA (ulterior NATO) este că rachetele trimise de la Deveselul pot atinge obiective din zona Moscova. Baza de la Deveselu este cel mai înaintat avanpost al extinderii NATO în Europa de sud-est. Motivarea oficială a existenței bazei este lupta împotriva terorismului, mai exact protejarea Europei împotriva unui eventual atac cu rachete din zona Iranului. Dar, majoritatea declarațiilor americane și române vorbesc de necesitatea protecției împotriva "pericolului rus", ultimele referințe vizând sistemul de racchete Iskander instalat în Crimeea, anunţă sputnik.md.

Citește și: DOVEDIT ȘTIINȚIFIC Cu cât crește riscul de atac de cord în cazul celor care consumă alcool

În plus, specialiștii militari confirmă că de pe lansatoarele de la Deveselu se pot trimite rachete cu încărcătură nucleară. "După 28 de ani, Tratatul forţelor nucleare intermediare (INF) a fost încălcat sub acoperirea unui așa-zis scut antibalistic, americanii introducând în România și Polonia rachetele de croazieră cu baza la sol BGM-109G Tomahawk, capabile să lovească Moscova și alte ținte din partea europeană a Rusiei", a comentat comandorul Valentin Vasilescu în "Reseau international". În cursul anului 2016, diverse surse au afirmat că rachetele nucleare de la baza Incirlik din Turcia vor fi mutate în România, aceasta din cauza situației politice de la Ankara, dar și a deteriorării relațiilor turco-americane. În 2016, un grup militar condus de aviatori turci instruiți în SUA a încercat să dea o lovitură de stat împotriva președintelui Erdogan. Mai menționăm că România nu deține controlul asupra bazei de la Deveselu, aceasta fiind sub autoritate americană. Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a comentat: "Statutul bazei americane de la Deveselu permite accesul militarilor români numai în hol".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.