Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin îi avertizează pe judecători: 'Cetățenii ar trebui să primească un răspuns rapid și o decizie corectă'

realitatea.net
vladimir putin nervos

Rușii care se adresează instanței ar trebui să primească o decizie rapidă și corectă, a subliniat președintele rus Vladimir Putin.

„Mulți se confruntă acum cu dificultăți. Dacă cetățenii merg în instanță, ar trebui să primească un răspuns rapid și o decizie corectă", a declarat miercuri Putin, la o ședință a judecătorilor curților de jurisdicție generală și ale curților de arbitraj din Rusia, informează Interfax.

Potrivit lui Putin, „nu apar doar noi sarcini, ci și noi provocări complexe” în sistemul de justiție. „De doi ani, trăim în condiții dificile pentru răspândirea infecției cu coronavirus și lupta împotriva acesteia”, a declarat președintele. El a mulțumit „tuturor judecătorilor din Rusia pentru îndeplinirea demnă, uneori dezinteresată, a misiunii lor, pentru că au făcut această muncă cu dăruire deplină”. „În tot acest moment dificil, instanțele noastre au funcționat ca de obicei”, a spus președintele rus.

Potrivit acestuia, „anul trecut s-a păstrat pe deplin orientarea socială a justiției ruse, iar acest lucru se reflectă în activitatea de zi cu zi a instanțelor”.

În opinia sa, „căutarea și adoptarea deciziilor necesare sunt importante pentru întreaga justiție și societate, pentru întreaga țară”, întrucât „nu există probleme secundare” în activitatea judecătorilor, toate aspectele activității judecătorilor „au legătură directă cu justiția, cu protecția drepturilor și libertăților cetățenilor, au o mare importanță publică și națională”.

Putin a spus că sistemul judiciar al Federației Ruse ar trebui să fie pe deplin pregătit pentru utilizarea pe scară largă a tehnologiilor digitale avansate. El a remarcat că pandemia a accelerat digitalizarea în toate sferele vieții, inclusiv în activitățile instanțelor.

„Sistemul nostru judiciar trebuie să fie pe deplin pregătit pentru o aplicare atât de largă a tehnologiilor avansate – atât în ​​ceea ce privește dotarea tehnică a instanțelor, desigur, cât și, ceea ce este extrem de important, pentru a asigura cel mai înalt nivel de protecție judiciară a drepturilor cetățenilor”, a spus Putin.

Separat, s-a oprit asupra activității magistraților, care, potrivit președintelui, poartă o povară colosală în toate tipurile de proceduri judiciare. "Numai anul trecut au fost luate în considerare peste 30 de milioane de cazuri. În același timp, așa cum arată practica, problemele de asigurare a funcționării birourilor lor nu au fost încă rezolvate corespunzător", a declarat șeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.