Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin îi avertizează pe soldații care luptă în Ucraina: 'Sper că ne vor mulţumi şi mai mult cu rezultatele luptei lor'

ziarulnational.md
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că operaţiunea militară din Ucraina (n.r.: așa cum numește Rusia invazia) are un avânt pozitiv şi că speră că soldaţii săi vor obţine mai multe victorii, după ce Rusia a revendicat controlul asupra oraşului minier de sare Soledar, din estul Ucrainei, transmite Reuters, informează News.ro.

  • Context: Invadarea Ucrainei de către Rusia, în 24 februarie, a declanşat unul dintre cele mai mortale conflicte europene de după Al Doilea Război Mondial şi cea mai mare confruntare între Moscova şi Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962. Rusia a declarat vineri că forţele sale au preluat controlul asupra Soledarului, un succes rar pentru Moscova după luni de înfrângeri pe câmpul de luptă.

”Dinamica este pozitivă. Totul se dezvoltă în cadrul planului Ministerului Apărării şi al Statului Major. Şi sper că luptătorii noştri ne vor mulţumi şi mai mult cu rezultatele luptei lor”, a spus Putin pentru televiziunea de stat Rossiya 1, când a fost întrebat despre cucerirea Soledar. Putin consideră acum războiul din Ucraina ca pe o bătălie existenţială cu un Occident agresiv şi arogant şi a afirmat că Rusia va folosi toate mijloacele disponibile pentru a se proteja pe sine şi poporul său împotriva oricărui agresor.

Statele Unite şi aliaţii săi au condamnat invadarea Ucrainei de către Rusia ca o acaparare imperială de teritoriu, în timp ce Ucraina a promis că va lupta până când ultimul soldat rus va fi expulzat de pe teritoriul său.

Un guvernator regional din Ucraina a declarat sâmbătă că forţele ucrainene încă luptă pentru a păstra controlul asupra Soledar.

Institutul pentru Studiul Războiului din Washington a declarat că este foarte puţin probabil ca forţele ucrainene să mai deţină poziţii în interiorul Soledar.

Reuters nu a putut verifica imediat situaţia din Soledar.

Niciuna dintre părţi nu publică cifre actualizate cu privire la numărul morţilor din război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.