Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin îi cere Londrei să clarifice lucrurile despre otrăvirea spionului Serghei Skripal şi apoi să vorbească cu Moscova

www.news.ro
Vladimir Putin apă inghetata

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a sfătuit, luni, Londra să-şi ”clarifice lucrurile” cu privire la otrăvirea fostului agent dublu rus în Anglia înainte de orice discuţie cu Moscova pe această temă, relatează AFP.

Întrebat de BBC despre o eventuală responsabilitate a Rusiei în otrăvirea lui Serghei Skripal, Putin a răspuns, potrivit agenţiilor ruse, ”clarificaţi-vă lucrurile de partea voastră şi după aia vorbim cu voi”, scrie news.ro.

Citește și: Se anunță GREVĂ GENERALĂ: Ce Sindicat nu este mulțumit de creșterile salariale

Şefa Guvernului britanic, Theresa May, urmează să susţină o alocuţiune în care ar putea să desemneze un vinovat şi să anunţe măsuri de retorsiune, scria presa britanică.

Întrebat despre aceste acuzaţii cu privire la o eventuală implicare a Moscovei, un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a răspuns că ”nu a auzit declaraţii ale unor reprezentanţi politici britanici potrivit cărora Rusia este implicată”.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul alăptării în spațiile publice: Ce sancțiuni riscă

”Cetăţeanul rus menţionat a lucrat pentru unul dintre serviciile britanice secrete. Incidentul s-a petrecut pe teritoriul britanic şi nu este în vreun fel problema Rusiei şi cu atât mai puţin a conducătorilor ei”, a adăugat el, într-un punct de presă.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, şi fiica sa Iulia, în vârstă de 33 de ani, au fost găsiţi inconştienţi pe 4 martie pe o bancă, la Salisbury, în sudul Angliei, unde locuia fostul spion.

Citește și: Lovitură grea pentru Inna: Ce au descoperit judecătorii- A rămas fără bani

Condamnat în 2006 după ce a fost găsit vinovat că a livrat informaţii Marii Britanii, fostul colonel GRU a fost schimbat în 2010 alături de alţi trei agenţi dubli cu spioni ruşi arestaţi în Statele Unite.

Fostul spion şi fiica sa au fost otrăviţi cu un agent neurotoxic, o substanţă chimică ce acţionează asupra sistemului nervos şi care poate antrena moartea.

Citește și: Gigantul Uber dă lovitura: Ce serviciu va lansa în 100 de orașe din lume- București se află printre ele .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.