Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin îl felicită pe papa Francisc la 85 de ani: 'Împreună putem realiza multe lucruri pentru a apăra drepturile şi interesele creștinilor'

СЕГОДНЯ
vladimir putin

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a trimis vineri o telegramă de felicitare papei Francisc în care afirmă că doreşte să conlucreze cu acesta pentru 'a apăra drepturile şi interesele creştinilor', în pline negocieri legate de organizarea unei întâlniri între suveranul pontif şi capul Bisericii ortodoxe ruse, transmite AFP.

'Sunt convins că, depunând eforturi împreună, putem realiza multe lucruri pentru a apăra drepturile şi interesele creştinilor şi pentru a dezvolta dialogul interconfesional', afirmă preşedintele rus în telegrama trimisă papei cu ocazia împlinirii vârstei de 85 de ani, potrivit Agerpres.

Felicitându-l 'călduros' pe papa Francisc, Putin a salutat 'contribuţia personală' a acestuia 'la dezvoltarea relaţiilor între Bisericile ortodoxă rusă şi romano-catolică', se arată în mesajul publicat pe site-ul Kremlinului.

Acest asalt de amabilitate intervine în plin efort de apropiere între cele două confesiuni cu relaţii marcate istoric de rivalitate, notează AFP.

Vladimir Putin, care se prezintă drept un creştin practicant, a ajutat considerabil Biserica ortodoxă rusă să câştige influenţă în societate, servind în acelaşi timp interesele puterii ruse. Putin se declară şi purtător al valorilor creştine tradiţionale, în faţa decadenţei Occidentului, criticând cu regularitate drepturile acordate LGBTQ.

La începutul lunii, papa s-a declarat pregătit pentru o întrevedere la Moscova cu patriarhul Kirill, şeful Bisericii ortodoxe ruse.

O întâlnire istorică între cei doi lideri spirituali s-a petrecut în februarie 2016 în Cuba, un pas important în apropierea dintre Vatican şi ortodocşii ruşi.

Cu acea ocazie, papa şi patriarhul au semnat o declaraţie comună, Vaticanul dând asigurări că era vorba despre afirmarea alianţei între ortodocşi şi catolici în faţa islamismului în Orientul Mijlociu, într-o perioadă marcată de conflicte pe care suveranul pontif le descria ca 'al treilea război mondial pe bucăţi'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.