Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire remarcabilă: chipul lui Iisus, găsit pe peretele unei biserici bizantine din Israel

iisus robert powell

O pictură veche de 1.500 de ani, ce reprezintă chipul lui Christos, a fost descoperită pe peretele unei biserici bizantine din deşertul Negev, Israel. Deşi pictura este fragmentată, specialiştii Universităţii Haifa au reuşit să deducă chipul, informează descopera.ro.

Pictura despre care se crede că datează din secolul VI îl înfăţişează pe Iisus, tânăr şi cu părul scurt, scrie Fox News.

„Chipul lui Christos din această pictură reprezintă o descoperire importantă în sine. Aparţine unei reprezentări iconografice a lui Iisus cu părul scurt ce era răspândită în Egipt, Siria şi Palestina”, au declarat autorii lucrării.

Citește și: Polonia, mutare dură împotriva Rusiei: Independență totală prin construirea mai multor centrale nucleare (presă)

Pictura a fost iniţial observată în 1920, dar recent a fost analizată. În cadrul studiului, arheologii Universităţii din Haifa au explicat că Iisus este înfăţişat alături de o figură mai mare ce este probabil a lui Ioan Botezătorul.

Specialiştii descriu pictura ca fiind extrem de importantă deoarece precede reprezentarea iconografică utilizată de Biserica Ortodoxă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.