Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, în alertă maximă după afirmațiile lui Joe Biden: 'Este o declarație care este cu siguranță alarmantă'

abcnews.com
biden putin

Kremlinul este alarmat de cuvintele președintelui american Joe Biden cu privire la necesitatea unei schimbări de putere în Rusia, acestea promițând să-i monitorizeze în continuare declarațiile, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, informează Interfax.

În timpul unei conversații cu reporterii, i s-a cerut oficialului de la Kremlin să comenteze cuvintele lui Biden despre necesitatea unei schimbări a puterii în Rusia.

„Aceasta este o declarație care este cu siguranță alarmantă”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

"Vom continua să monitorizăm îndeaproape declarațiile președintelui SUA. Le înregistrăm cu atenție și vom continua să facem acest lucru", a promis Peskov.

Biden, în timpul unui discurs la Varșovia pe 26 martie, a criticat încă o dată conducerea rusă pentru acțiunile din Ucraina, iar ulterior, fără a explica despre cine vorbește, a spus: „Doamne, această persoană nu poate rămâne la putere”.

Ulterior, administrația SUA, explicând cuvintele președintelui american, a asigurat că acesta nu intenționează să caute o schimbare a puterii în Rusia.

"Președintele a vrut să spună că lui Putin nu ar trebui să i se ofere posibilitatea de a-și extinde puterea în țările vecine, în regiune. Nu a pus sub semnul întrebării puterea lui Putin în Rusia și nu a vorbit despre o schimbare a puterii", a spus un oficial de la Casa Albă citat de presa occidentală.

La rândul său, Peskov a spus sâmbătă: "Nu este la latitudinea lui Biden să hotărască (n. r.: problema schimbării puterii în Federația Rusă). Rușii aleg președintele Rusiei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.