Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin încearcă să-i liniștească pe ruși - Ce spune despre europenii care vor să renunțe la petrolul rusesc

TASS
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că este imposibil ca unele țări europene să renunțe rapid la petrolul rusesc, așa cum propune Uniunea Europeană, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Membrii UE negociază o propunere de embargo petrolier asupra Rusiei din cauza invadării Ucrainei, dar discuțiile au eșuat săptămâna aceasta din cauza unui veto din partea Ungariei, care este puternic dependentă de importurile de petrol rusesc.

„Evident, unele state UE, în a căror balanță energetică ponderea hidrocarburilor rusești este deosebit de mare, nu vor putea face acest lucru pentru o perioadă lungă de timp, să renunțe la petrolul nostru”, a declarat Putin.

Vorbind în cadrul unei întâlniri televizate cu manageri petroliști și oficiali guvernamentali din țară, Putin a mai spus că sancțiunile occidentale și un posibil embargo asupra petrolului rusesc au dus la o creștere a prețurilor petrolului la nivel mondial.

El a spus că, prin renunțarea la aprovizionarea cu energie rusă, Europa riscă să plătească cele mai scumpe prețuri la energie din lume pe termen lung, în timp ce competitivitatea industriei sale va fi subminată.

El a mai spus că sancțiunile occidentale au alimentat inflația chiar în Europa.

Rusia se confruntă cu o scădere a producției de petrol nemaiîntâlnită de la prăbușirea Uniunii Sovietice din cauza sancțiunilor occidentale, care complică foarte mult vânzarea petrolului rusesc la nivel mondial.

„Există schimbări tectonice pe piața petrolului, iar a face afaceri așa cum se făcea înainte, în conformitate cu vechiul model, pare puțin probabil”, a spus Putin, adăugând că este important să se stabilească un lanț complet de la producător la cumpărătorul final.

El a promis ajutor din partea statului pentru producătorii interni de petrol, inclusiv facilitarea accesului la împrumuturi și asigurări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.