Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Vladimir Putin nu este capabil să accepte o înfrângere în Ucraina' – reacția președintelui din Finlanda după noul atac al Rusiei

 Sauli Niinisto

Președintele rus Vladimir Putin este incapabil să accepte o înfrângere în Ucraina, a declarat luni președintele finlandez Sauli Niinistö, în cadrul unei conferințe de presă comune la Oslo cu premierul norvegian Jonas Gahr Støre, informează CNN.

"Am spus că mi s-a părut foarte dificil să văd că președintele Putin ar putea recunoaște orice fel de înfrângere. Este el capabil de asta? Aceasta este întrebarea. Și cred că el nu este capabil să accepte o înfrângere", a declarat Niinistö.

Støre nu și-a exprimat speranța că se va ajunge la un fel de rezoluție negociată și că se va pune capăt agresiunii rusești, spunând că "din păcate, aceasta nu este o perspectivă imediată".

Ambii lideri nordici au condamnat luni loviturile asupra unor obiective civile din Ucraina. "Acesta este un atac inacceptabil asupra civililor și o încălcare a tuturor principiilor cheie ale dreptului umanitar și ale normelor și reglementărilor internaționale", a declarat premierul norvegian.

"Amenințările nucleare, mobilizarea și referendumurile false și anexarea teritoriului sub ocupație sunt pur și simplu inacceptabile și trebuie să fie respinse de către democrațiile din Europa într-un mod foarte coerent", a adăugat el.

Niinistö a declarat: "Ceea ce s-a întâmplat acum în Ucraina, ei bine, este un bombardament nediscriminatoriu care vizează civilii, vizând, de asemenea, infrastructura care este cea mai importantă pentru civili. Bineînțeles că este teroare în mintea oamenilor. Din nefericire, se pare că, în război, se deschide sau începe un nou ritm și asta este un fel de escaladare a situației."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.