Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin ironizează SUA: 'Este dificil să te înțelegi cu cineva care confundă Austria cu Australia'

Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi, în China, că este dificil să vorbeşti cu cineva care confundă Austria cu Australia, referindu-se la stadiul actual al relaţiilor dintre Rusia şi SUA, care se confruntă cu o nouă criză diplomatică, relatează EFE, conform agerpres.ro

"Este dificil să menţii un dialog cu oameni care confundă Austria cu Australia. Dar nu este nimic de făcut. Se pare că acesta este nivelul culturii politice a unei anumite părţi a elitei americane de la guvernare", a declarat Putin într-o conferinţă de presă susţinută în finalul summitului BRICS , grupul celor cinci ţări emergente (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), ce a avut loc la Xiamen, în sud-estul Chinei. 

Putin s-a referit la un episod de acum un deceniu al cărui protagonist a fost preşedintele american de la acea vreme, George W.Bush, care a confundat cele două ţări din cauza asemănării fonetice, notează EFE.

Uniunea Europeană, în pericol! Planul lui Putin, devoalat de un expert: 'Ce face Rusia este o gherilă geopolitică'


În acest context, preşedintele rus a avertizat că Rusia îşi rezervă dreptul de a reduce personalul Ambasadei SUA din Moscova cu încă 155 de persoane, dar că "nu o va face" în acest moment. "Vom vedea cum va evolua situaţia", a spus el. 

"De fapt, dacă vorbim de o paritate totală, SUA nu ar trebui să aibă 455 de diplomaţi la Moscova, ci cu 155 mai puţin. Aşadar, ne rezervăm dreptul de a lua o decizie cu privire la numărul de diplomaţi americani la Moscova", a adăugat el.

Liviu Dragnea, reacţie la acuzaţiile lansate de Ponta în interviul pentru STIRIPESURSE.RO

Rusia a acuzat duminica trecută că SUA încearcă să "preia" proprietăţile sale diplomatice, după ce Washingtonul a decis să închidă Consulatul General rus din San Francisco şi Biroul comercial de la Washington, despre care Moscova spune că sunt "proprietăţi ruseşti şi se bucură de imunitate diplomatică". 

SUA au luat această decizie ca răspuns la ordinul dat de Moscova în iulie de a reduce numărul diplomaţilor americani aflaţi la post în Rusia. 

Moscova, la rândul său, a ordonat reducerea diplomaţilor americani în Rusia ca reacţie la noul pachet de sancţiuni economice adoptat recent de Congresul SUA împotriva Moscovei pentru presupusul său amestec în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.