Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin își cheamă aliații în ajutor: discuție cu țările din CSI / ce le-a transmis liderul de la Kremlin

The sun
Vladimir Putin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, care lucrează la Kremlin în această sâmbătă, i-a informat pe omologii săi din Belarus, Uzbekistan şi Kazahstan, precum şi din Turcia, despre rebeliunea armată condusă de şeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, informează EFE.

''Preşedintele şi-a informat interlocutorii cu privire la această situaţie'', a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Inţial, el a vorbit la telefon doar cu liderii din Belarus, Alexander Lukaşenko, Uzbekistan, Şavkat Mirziioev, şi Kazahstan, Kasim-Yomart Tokaev.

Ulterior, Kremlinul a comunicat că Putin a avut o conversaţie telefonică şi cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan. ''Preşedintele rus a informat despre situaţia din ţară în legătură cu rebeliunea armată. Preşedintele turc şi-a exprimat sprijinul deplin pentru măsurile luate de preşedinţia rusă'', a precizat Kremlinul într-un comunicat.

Context

Putin a promis sâmbătă să înăbuşe rebeliunea, care a început vineri seara şi a continuat sâmbătă cu cucerirea oraşului Rostov pe Don, în sudul ţării, de către Prigojin şi oamenii săi, care ameninţă să mărşăluiască spre Moscova.

Şeful mercenarilor ruşi denunţă 'haosul' care domneşte în războiul din Ucraina din vina ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu, şi a şefului Statului Major General, Valeri Gerasimov, pe care îi acuză că mint în legătură cu situaţia reală de pe front şi că se fac vinovaţi de moartea a ''peste 100.000 de soldaţi ruşi'' din cauza lipsei lor de leadership.

Comunitatea internaţională, de la Statele Unite la Uniunea Europeană şi NATO, urmăreşte cu atenţie evenimentele, pe care Ucraina le interpretează ca un semn al prăbuşirii regimului Putin, iar mai multe ţări au recomandat cetăţenilor lor să evite călătoriile în Rusia şi deplasările în centrul Moscovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.