Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin își consolidează imaginea anti-LGBT: pedeapsă aspră pentru cei care promovează anumite mesaje

CNBC
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat luni o lege care extinde restricţiile asupra promovării a ceea ce denumeşte "propagandă LGBT", interzicând practic orice exprimare în public a comportamentului sau stilului de viaţă LGBT in Rusia, informează Reuters, relatează Agerpres.

Potrivit noii legi, care lărgeşte interpretarea a ceea ce este calificat drept "propagandă LGBT" în Rusia, orice acţiune sau răspândire de informaţii considerate o încercare de promovare a homosexualităţii în public, online sau în filme, cărţi ori reclame ar putea fi sancţionată cu o amendă severă.

Legea extinde o lege anterioară împotriva propagandei LGBT în Rusia care a interzis "manifestarea" unui comportament LGBT în faţa copiilor.

Ea survine în contextul în care Kremlinul exercită o presiune sporită asupra grupurilor minoritare şi oponenţilor lui Putin în Rusia, anulând grupuri media independente şi continuând înăbuşirea libertăţii de exprimare, în timp ce Moscova îşi intensifică o campanie lungă de un deceniu pentru a promova ceea ce ea spune că sunt valori "tradiţionale", notează Reuters.

Autorităţile au folosit deja legea existentă pentru a opri marşuri Gay Pride şi pentru a reţine activişti pentru drepturile homosexualilor.

Grupurile pentru drepturile omului afirmă că noua lege vizează să scoată cu totul din viaţa publică aşa-numitele stiluri de viaţă LGBT "netradiţionale", practicate de lesbiene, bărbaţi gay, bisexuali şi persoane transgender.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.