Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin: 'Ideea că vom ataca Polonia, statele baltice şi Cehia este un nonsens total'

Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia
Vladimir Putin garzi

Rusia nu va ataca Polonia, statele baltice sau Cehia, dar dacă Occidentul va furniza avioane de luptă F-16 Ucrainei, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruseşti, a declarat miercuri seara Vladimir Putin, relatează Reuters, conform News.ro.

Adresându-se piloţilor forţelor aeriene ruse, Putin a declarat că alianţa militară condusă de SUA s-a extins spre est, spre Rusia, de la căderea Uniunii Sovietice în 1991, dar că Moscova nu are planuri de a ataca un stat NATO. "Nu avem intenţii agresive faţă de aceste state", a spus Putin, potrivit unei transcrieri a Kremlinului publicate joi.

"Ideea că vom ataca o altă ţară - Polonia, statele baltice şi cehii sunt, de asemenea, speriaţi - este un nonsens total. Este doar o prostie" - a afirmat liderul de la Kremlin.

F-16 ar putea transporta şi arme nucleare

Întrebat despre avioanele de luptă F-16 pe care Occidentul a promis că le va trimite în Ucraina, Putin a spus că astfel de aparate nu vor schimba situaţia din Ucraina.

"Iar noi vom distruge avioanele aşa cum distrugem astăzi tancurile, vehiculele blindate şi alte echipamente, inclusiv lansatoarele multiple de rachete", a continuat Vladimir Putin.

"Bineînţeles, dacă vor fi folosite de pe aerodromuri din ţări terţe, ele devin pentru noi ţinte legitime, oriunde s-ar afla", a punctat Putin. El a menţionat că F-16 ar putea transporta şi arme nucleare.

Comentariile lui au urmat unor declaraţii făcute mai devreme în cursul zilei de miercuri de ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba, care a spus că avioanele ar urma să ajungă în Ucraina în următoarele luni.Belgia, Danemarca, Norvegia şi Olanda se numără printre ţările care s-au angajat să doneze F-16. O coaliţie de ţări, din care face parte şi România, a promis să ajute la instruirea piloţilor ucraineni în utilizarea acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.