Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin își încordează mușchii: Califică drept 'provocare' exerciţiile americane în Marea Neagră (Kremlin)

Ria.ru
Rusia, Marea Neagră

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat luni, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său francez Emmanuel Macron, drept o ''provocare'' exerciţiile militare efectuate de SUA şi NATO în Marea Neagră, potrivit unui comunicat difuzat de Kremlin, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În convorbirea cu preşedintele Macron, Putin ''a atras atenţia asupra caracterului provocator al exerciţiilor de mare amploare desfăşurate de Statele Unite şi de unii dintre aliaţii lor în Marea Neagră şi care sporesc tensiunile dintre Rusia şi NATO'', a indicat Kremlinul.

Preşedintele rus pare să se refere la participarea mai multor nave militare americane la exerciţii în Marea Neagră, despre care Moscova a afirmat săptămâna trecută că le ''monitorizează'' şi pe care Putin le-a calificat drept o ''provocare serioasă''.

Cea mai recentă acuzaţie a preşedintelui Putin survine pe fondul unor tensiuni crescânde în jurul conflictului din Ucraina, o ţară riverană Mării Negre.

Situaţia din această regiune a fost foarte tensionată de la anexarea, în 2014, de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea. De peste şapte ani, Ucraina se află în conflict cu separatiştii pro-ruşi în partea de est a teritoriului său, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.