Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin: 'Liderii acestor țări arată un adevărat caracter masculin și nu se îndoaie. Nu se aplecă în fața așa-numitului hegemon'

alarabiya.net
Vladimir Putin Kremlin

Rusia va continua să antreneze specialiști militari din alte țări, a anunțat luni președintele Rusiei vorbind la deschiderea forumului tehnico-militar internațional „Armata-2022" și a Jocurilor Internaționale ale Armatei 2022.

"Rusia apreciază sincer legăturile istorice puternice, cu adevărat încrezătoare cu statele din America Latină, Asia, Africa. Rusia este gata să ofere partenerilor și aliaților cele mai moderne tipuri de arme - de la arme de calibru mic la vehicule blindate și artilerie, aviație de luptă și vehicule aeriene fără pilot", a declarat președintele Rusiei Vladimir Putin, citează Interfax.

El a menționat că peste tot în lume armele rusești sunt apreciate în rândul profesioniștilor militari pentru fiabilitate, calitate și, cel mai important, eficiență ridicată. "Aproape toate au fost folosite de mai multe ori în ostilități reale", a adăugat președintele.

Potrivit acestuia, Rusia reprezintă "cea mai amplă dezvoltare cuprinzătoare a cooperării militaro-tehnice".

"Astăzi, în condițiile unei lumi multipolare care se formează cu încredere, acest lucru este deosebit de important. Apreciem foarte mult că astăzi țara noastră are mulți aliați, parteneri, oameni care împărtășesc aceeași viziune pe diferite continente", a spus Putin.

Acestea sunt state care, în cuvintele liderului de la Kremlin, "nu se aplecă în fața așa-numitului hegemon, liderii lor arată un adevărat caracter masculin și nu se îndoaie".

"Ei aleg o cale suverană, independentă de dezvoltare, doresc să rezolve în mod colectiv problemele de securitate globală și regională pe baza dreptului internațional, a responsabilității reciproce și a luării în considerare a intereselor celuilalt. Astfel, să contribuie la protejarea unei lumi multipolare", a adăugat Putin.

Interacțiunea Rusiei cu aliații săi în domeniul cooperării tehnico-militare va asigura stabilitatea și securitatea în lume, a declarat președintele rus.

"Ca și până acum, invităm aliații și partenerii noștri să participe la postul comun de comandă și la alte tipuri de exerciții. O astfel de pregătire, dezvoltarea unor sarcini complexe de instruire și luptă sunt importante pentru îmbunătățirea abilităților militare și a calității managementului militar pentru a îmbunătăți tactica și coerența unităților și formațiunilor", a declarat Putin.

"Sunt convins că prin dezvoltarea unei cooperări militare-tehnice ample, care să combine eforturile și potențialele noastre, vom putea asigura o securitate și o stabilitate fiabile atât pentru țările noastre, cât și pentru întreaga lume", a subliniat președintele.

Potrivit lui Putin, Rusia va continua să antreneze specialiști militari din alte țări. "Vedem perspective mari în formarea militarilor străini de cea mai înaltă calificare. Mii de militari din întreaga lume sunt mândri că universitățile și academiile militare din țara noastră au devenit alma mater-ul lor", a declarat președintele rus.

"Vom continua să lucrăm energic în acest domeniu important", a subliniat șeful statului.

Vezi si: Putin, despre luptele din Donbas: 'Soldații noștri îndeplinesc în mod clar toate sarcinile stabilite. Pas cu pas eliberează pământul Donbasului'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.