Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin mai primește o lovitură în spate după rebeliunea Wagner: un important miliardar a renunțat la cetățenia rusă

realitatea.net
vladimir putin nervos

Omul de afaceri Igor Makarov a refuzat pașaportul rusesc, scrie Forbes, relatează Moscow Times. El a devenit cel puțin al șaselea miliardar care a renunțat la cetățenia rusă după începerea războiului din Ucraina.

Makarov, care și-a vândut activele de gaze către Rosneft în 2013, are acum doar un pașaport cipriot, pe care l-a primit în schimbul investițiilor din 2008-2012. În ultimii ani, omul de afaceri a trăit în trei țări - în Cipru, în SUA și în nordul Italiei.

Potrivit Forbes, miliardarul deține o avere de 2, 2 miliarde de dolari. Compania Itera, pe care a fondat-o în anii 1990, a revândut gazul turkmen. În 2013, Makarov și-a vândut participația la Rosneft pentru 2, 9 miliarde de dolari, primind 1, 8 miliarde de dolari.

După începerea războiului din Ucraina, Regatul Unit, Canada, Australia și Noua Zeelandă au impus sancțiuni împotriva omului de afaceri.

Al șaselea miliardar care renunță la cetățenie

Makarov este al șaselea miliardar care renunță la pașaportul său rusesc de la începutul invaziei. Înainte de el, acest lucru a fost făcut de fondatorul companiei de investiții Freedom Finance Timur Turlov, fondatorul grupului de fonduri DST Global și fostul coproprietar al grupului Mail.Ru Yuri Milner, fondatorul Revolut Nikolai Storonsky, fondatorul Troika Dialog Ruben Vardanyan și fondatorul Tinkoff Bank Oleg Tinkov.

"Familia mea și cu mine am părăsit Rusia pentru totdeauna în 2014, după anexarea Crimeei de către Rusia. Iar în această vară am finalizat oficial procesul de renunțare la cetățenia rusă", a scris Milner. "Am decis să renunț la cetățenia rusă. Nu pot și nu vreau să fiu asociat cu o țară fascistă care a început un război cu un vecin pașnic", a scris Tinkov. El a menționat că urăște "Rusia lui Putin", dar îi iubește pe toți rușii care "se opun fără echivoc acestui război nebun!".

Un alt miliardar, proprietarul companiei de dezvoltare Coalco, Vasily Anisimov, a primit cetățenia croată în 2022. El a notificat autoritățile britanice pe 28 septembrie, deoarece compania sa Degelov UK operează în țară, a raportat Forbes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.