Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin: Manifestaţiile din SUA arată 'crize interne profunde'

Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că manifestaţiile din ultimele săptămâni din SUA împotriva rasismului şi violenţelor poliţiei sunt expresia unor "crize interne profunde", relatează AFP.

"Bineînţeles, ce se întâmplă (în SUA) este expresia unor crize interne profunde", a afirmat Putin, în cadrul unui interviu difuzat duminică de postul public de televiziune Rossia 1, potrivit Agerpres.

Afirmaţia sa a venit ca răspuns la o întrebare despre evenimentele din SUA şi este primul său comentariu despre situaţia din America.

"În realitate, observăm acest lucru de mult timp, de la venirea la putere a preşedintelui în exerciţiu (Donald Trump), care a câştigat în mod absolut clar, în mod democratic", a adăugat preşedintele rus.

Citește și: OFICIAL: Nu mai intră în izolare românii care se întorc din Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Elveţia, Germania, Grecia, Norvegia, Slovacia, Slovenia, Ungaria

"Însă tabăra care a pierdut (alegerile) a inventat tot fel de ficţiuni pentru a pune la îndoială legitimitatea" lui Donald Trump, a mai spus Vladimir Putin.

În 2016, alegerea lui Trump a fost urmată de acuzaţii de ingerinţă a Rusiei în favoarea sa, respinse cu vehemenţă de Moscova.

Potrivit lui Putin, lupta împotriva pandemiei de coronavirus "a scos la lumină probleme generale" în SUA.

Moartea la sfârşitul lunii mai a afro-americanului George Floyd în timpul arestării sale de poliţia din Minneapolis a declanşat în SUA un val de proteste împotriva rasismului şi violenţelor poliţieneşti.

Putin a afirmat de asemenea că Moscova se descurcă mai bine decât Washingtonul în lupta împotriva pandemiei.

"În timp ce noi, cu voia lui Dumnezeu, ieşim din situaţia legată de coronavirus cu pierderi minime, în SUA nu se întâmplă acelaşi lucru", a declarat el.

Rusia a confirmat duminică peste 8.800 de noi cazuri de coronavirus, totalul ajungând la aproape 529.000 de contaminări, al treilea cel mai ridicat bilanţ din lume, după SUA şi Brazilia

Citește și: OFICIAL: Nu mai intră în izolare românii care se întorc din Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Elveţia, Germania, Grecia, Norvegia, Slovacia, Slovenia, Ungaria

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.