Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, mesaj de ULTIM MOMENT privind explozia de la baza rusă de testări rachete

sputnik
putin

”Nu există niciun risc” după explozia soldată cu cinci morţi, la 8 august, într-o bază de lansare de rachete în Marele Nord rus, asigură preşedintele rus Vladimir Putin, relatează AFP.

Într-o conferinţă de presă, înaintea întâlnirii la Fortul Brégançon cu omologul său francez Emmanuel Macron, preşedintele rus a declarat luni seara că ”nu există niciun risc şi nicio creştere a nivelului radiaţiei”, conform News.ro.

”Am trimis experţi la faţa locului şi ei controlează situaţia”, a adăugat el. ”Măsuri preventive au fost luate pentru ca nimic neaşteptat să nu se mai poată întâmpla”.

Citește și: Sorina Pintea, REACȚIE FULGER la anunțul lui Alexandru Cumpănașu: 'Voi trimite corpul de control'

La 10 august, agenţia nucleară rusă Rosatom a anunţat o explozie soldată cu cinci morţi într-o bază de lansare de rachete în regiunea Arhangelsk, în Marele Nord rus.

Imediat după accident, Ministerul rus al Apărării a exclus o contaminare radioactivă, evocând probleme în cursul unui test al unui ”motor de rachetă cu carburanţi lichizi”.

Însă primarul unui oraş din apropierea bazei a anunţat că a ”înregistrat o scurtă creştere a radioactivităţii”, după care a retras acest anunţ publicat.

Autorităţile ruse au recunoscut între timp că accidentul are legătură cu ”armamente noi”.

La 15 august, autorităţile norvegiene în domeniul siguranţei nucleare au anunţat că au detectat infime cantităţi de iod radioactiv în regiunea de la frontiera cu Rusia, în zilele care au urmat exploziei.

”la ora actuală nu este posibil să determinăm dacă ultima detectare de iod (radioactiv) este legată de accidentul de la Arhanghelsk”, preciza Autoritatea norvegiană de Radioprotecţie şi Siguranţă Nucleară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.