Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, mesaj pentru Alexis Tsipras

putin2

Presedintele rus Vladimir Putin l-a felicitat luni pe Alexis Tsipras, liderul partidului stângii radicale Syriza, care a câstigat alegerile legislative anticipate de duminica în Grecia, relateaza AFP si RIA Novosti.

Într-o telegrama oficiala a Kremlinului, presedintele rus 'îsi exprima speranta în continuarea dialogului si a colaborarii constructive' cu Atena.

Moscova doreste 'sa consolideze cooperarea ruso-elena, în beneficiul ambelor parti în mai multe sectoare, în special comercial, economic, energetic si umanitar', mentioneaza mesajul.

Alexis Tsipras, care ar urma sa fie desemnat luni în functia de premier, s-a apropiat de presedintele rus în timpul mandatului sau anterior de prim-ministru. El a efectuat doua vizite în doar doua luni în Rusia, unde s-a întâlnit cu Putin si a încheiat un acord în valoare de doua miliarde de euro, în vederea prelungirii în Grecia a proiectului de gazoduct TurkStream, condus de Moscova si Ankara, proiect aflat într-un punct mort din luna septembrie.

Primul premier al unui guvern european rezultat din stânga radicala, Alexis Tsipras a demisionat în august dupa spargerea majoritatii sale parlamentare în timpul votului pentru al treilea pachet de ajutor destinat Greciei din partea UE si FMI în cinci ani.

Syriza a fost creditata în cadrul alegerilor de duminica cu 35,53% din sufragii dupa numararea a peste 99% voturi, fata de 28,05%, cât a obtinut partidul de dreapta Noua Democratie (ND).

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.