Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin neagă că n-a impus sancțiuni SUA datorită lui Michael Flynn

Vladimir Putin

Kremlinul a transmis marţi că decizia de anul trecut a preşedintelui rus Vladimir Putin de a întârzia în a răspunde noilor sancţiuni ale SUA a fost luată independent şi nu a fost influenţată de fostul consilier american pe securitate naţională Michael Flynn, relatează Reuters.

Flynn a pledat vinovat vineri la acuzaţia că a minţit FBI în legătură cu contactele sale cu Rusia şi a fost de acord să coopereze cu procurorii care investighează acţiunile apropiaţilor lui Donald Trump înainte ca acesta să ajungă preşedintele SUA, scrie agerpres.ro.

Citește și: Un cunoscut jurnalist român, UMILIT! Solicitarea pe care i-o face unui ministru din Guvernul Tudose

Procurorii americani susţin că Flynn şi Serghei Kisliak, pe atunci ambasadorul Rusiei în SUA, au discutat în decembrie anul trecut despre sancţiunile economice pe care administraţia Obama tocmai le impusese Moscovei pentru o presupusă implicare a acesteia în alegerile prezidenţiale din SUA, lucru negat de Rusia.

La acel moment, Obama a expulzat 35 de diplomaţi ruşi, iar autorităţile au confiscat două complexe diplomatice ruseşti în SUA.

Citește și: GIGANTUL care produce Kent ia o DECIZIE importantă în privința României! Opt țări sunt vizate

Însă, Putin a spus că va aştepta să vadă cum vor evolua relaţiile odată cu noua administraţie Trump, înainte de a răspunde. Rusia a adoptat represalii abia în vara acestui an.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat luni că Putin a luat independent decizia de a amâna adoptarea unor măsuri de răspuns şi nu a ştiut de presupusa solicitare a lui Flynn ca Rusia să se abţină de la un răspuns imediat.

Citește și: Îi miroase a VICTORIE! Ce bancă „AMENINȚĂ” BCR și care-i sunt atuurile .

Flynn nu se afla în poziţia de a-i cere lui Kisliak, în acel moment ambasadorul Rusiei la Washington, de a face ceva, a mai afirmat Peskov, adăugând că o astfel de idee este 'absurdă'.

"Bineînţeles că Putin este cel care a luat decizia. A fost decizia lui", a spus Peskov într-o teleconferinţă cu jurnaliştii.

Citește și: Bătrânul care a fost lovit de protestatarul #Rezist a spus TOT! Ce pensie are ca „fost șef al Securității”

Decizia "nu putea să aibă nicio legătură cu vreo solicitare sau recomandare. Preşedintele îşi ia deciziile absolut independent", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.