Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin vorbește despre o nouă ordine mondială: 'Vinovatul a ceea ce se întâmplă astăzi este Occidentul'

Tass
Vladimir Putin

Scopul sancțiunilor anti-ruse nu a fost doar o lovitură pentru economie, ci și pentru demoralizarea societății rusești, dar acest obiectiv „nu a fost atins de Occident”, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

"Măsurile ilegale impuse împotriva Rusiei ne creează dificultăți. Acesta este un fapt evident! Dar deloc ceea ce au contat inițiatorii blitzkrieg-ului economic împotriva Rusiei", a declarat Putin la o întâlnire cu liderii fracțiunilor Dumei de Stat. „Evident, încercau nu doar să lovească mai tare economia rusă. Scopul lor a fost să semene discordie, confuzie în societatea noastră, să demoralizeze oamenii. Dar chiar și atunci au calculat greșit. Nu a venit nimic și, sunt sigur, nu va funcționa", a subliniat el, relatează Interfax.

Președintele rus susține că încercările Occidentului de a-și impune ordinea mondială asupra lumii sunt sortite eșecului. "Și războiul s-a dezlănțuit și s-au impus sancțiuni. (...) Dar ceea ce aș dori să vă atrag atenția este că ar fi trebuit să înțeleagă că au pierdut deja de la începutul operațiunii noastre militare speciale, pentru că începutul ei înseamnă începutul unei destrămări radicale a ordinii mondiale în mod american", a spus Putin.

Potrivit acestuia, "acesta este începutul tranziției de la egocentrismul american liberal-globalist la o lume cu adevărat multipolară bazată nu pe reguli egoiste inventate de cineva pentru ei înșiși, în spatele cărora nu există nimic altceva decât dorința de hegemonie, nu pe standarde duble ipocrite, ci pe dreptul internațional, pe adevărata suveranitate a popoarelor și civilizațiilor, pe voința lor de a-și trăi destinul istoric, valorile și tradițiile și de a construi cooperarea pe baza democrației, dreptății și egalității." Acest proces "nu mai poate fi oprit", a subliniat el.

Putin a dat vina pe Occident pentru ceea ce se întâmplă în Ucraina. "Ni se spune că am început un război în Donbass, în Ucraina. Nu. A fost dezlănțuit chiar de acest Occident colectiv, organizând și susținând o lovitură de stat armată anticonstituțională în Ucraina în 2014. Și apoi încurajarea și justificarea genocidului împotriva oamenilor din Donbass. Acest Occident foarte colectiv este instigatorul direct, vinovatul a ceea ce se întâmplă astăzi", a spus Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.