Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin nu rămâne impasibil la baia de sânge din Siria - Recep Erdogan, invitat de 'urgență' în Rusia

Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat la telefon despre conflictul sirian cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan şi l-a invitat în Rusia "în zilele următoare", a anunţat Kremlinul marţi seara, informează miercuri AFP, conform agerpres.ro.

"Vladimir Putin l-a invitat pe Recep Tayyip Erdogan pentru o vizită de lucru în zilele următoare. Invitaţia a fost acceptată", a anunţat Kremlinul într-un comunicat, în care se adaugă că cei doi lideri au subliniat "necesitatea prevenirii unui conflict între unităţile turce şi siriene" în nordul Siriei, unde Ankara a lansat o ofensivă.

În timpul acestei convorbiri telefonice care a avut loc la iniţiativa Turciei, cei doi preşedinţi şi-au exprimat de asemenea dorinţa de a menţine integritatea teritorială a Republicii Siriene, potrivit Kremlinului.

Victorie pentru SIIJ în plenul CSM: Secţia are noi procurori şi urmează un nou concurs


Miercuri, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a anunţat pentru agenţia RIA Novosti că vizita lui Erdogan ar putea avea loc "înainte de sfârşitul lui octombrie", fără a face alte precizări.

Ankara a demarat în urmă cu săptămână o operaţiune militară în nordul Siriei, împotriva miliţiei kurde siriene Unităţile de Apărare a Poporului (YPG), aliată a Occidentului în lupta antijihadistă.

Marţi, forţele regimului lui Bashar al-Assad au început să-şi desfăşoare efectivele în sectoare din nordul Siriei care se sustrag controlului lor, în urma unui acord încheiat cu autorităţile kurde din Siria, menit să contracareze ofensiva turcă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.